Select Menu

Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Γέροντας της Ορθοδοξίας Ιωσήφ Βατοπαιδινός προβλέπει τις παγκόσμιες εξελίξεις, τον ρόλο της Ρωσίας, την επικείμενη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο και την πτώχευση της Ελλάδα, αξίζει πραγματικά να το αφουγκραστούμε για να κάνουμε μια εκτίμηση για την ορθότητα των προβλέψεών του λίγο πριν πεθάνει την 1η Ιουλίου του 2009.

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ο μακαριστός γέρων Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, ο γέροντας που θεωρείται ισάξιος του Παισίου, μιλάει για τα σκληρά γεγονότα, τα "μελλούμενα", όπως έλεγε κι ο ίδιος, με έναν τρόπο απλό, κατανοητό στους απλούς ανθρώπους, εξηγώντας με τον δικό του τρόπο τα "οράματα" που ο ίδιος είδε κατα καιρούς.

Ο τρόπος αυτός δέν είναι αποδεκτός πάντα, στους σημερινούς καιρούς της μεγάλης γνώσης και της αμφισβήτησης. Δεν εμπεριέχει επιστημονικές διαγνώσεις και αναλύσεις.

Είναι απλώς, μια αφήγηση και περιγραφή των θείων οραμάτων που είχε βιώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του και τα μοιράστηκε με όσους είχαν τύχει να τον δούν.

Το άν αυτά γίνουν και αποδεκτά σε σας τους αναγνώστες του "ΛΟΓΙΟΥ ΕΡΜΗ", είναι θέμα πίστης περισσότερο και όχι αποτέλεσμα ειδικής τεκμηρίωσης. Πάντως, αν κρίνουμε με γνώμονα αυτά που ζούμε σήμερα, ορισμένα απο τα λεγόμενά του είναι...σημερινά γεγονότα.

Επίσης, τα λεγόμενά του αυτά, συμπίπτουν σχεδόν στο σύνολό τους με αυτά τα οποία προείπε και ο Γέρων Παίσιος πρίν 20 και πλέον χρόνια.

Το ηχητικό ντοκουμέντο αυτό, καταγράφηκε λίγους μηνες πρίν τον θάνατο του γέροντα. Δηλαδή, πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και ξεκινήσουν τα μνημόνια και οι εθνικές παραχωρήσεις προς τους δανειστές. Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός "κοιμήθηκε" τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου του 2009. Δηλαδή, σχεδόν ένα χρόνο πρίν ξεκινήσει το κουβάρι των μεγάλων γεγονότων που αφηγήθηκε

Το πλέον αξιοπερίεργο και θαυμαστό που συνέβη λίγο μετά την παράδοση του πνεύματός του, ήταν το ...απίστευτο χαμόγελο που διαγράφηκε στο πρόσωπό του!

Ενα χαμόγελο που δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν επιστημονικά οι θεράποντες γιατροί του, όταν και διεπίστωσαν τον θάνατό του. Διότι, κινήσεις του σώματος, όπως κίνηση άκρων ή κεφαλής κλπ, μπορούν να συμβούν ΜΟΝΟ λίγο πρίν το θάνατο, ΠΟΤΕ μετά τον θάνατο, δηλαδή μετά το πέρας ακόμη και του χρόνου μέσα στον οποίο διαπιστώνονται κινήσεις που οφείλονται σε σπασμούς νεύρων

Το απίστευτο αυτό χαμόγελο, έμεινε στην ιστορία ως ένα απο τα τελευταία γνωστά "Θαύματα".

Ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός, προβλέπει σύγκρουση των Ρώσων στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία με εμπλοκή των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα κάνουν μάλιστα χρήση μισθοφόρων! Ο κυρίαρχος ρόλος των μισθοφόρων στον πόλεμο της Συρίας είναι βέβαια, γνωστός, πλέον.

Αλλά μιλάει και για την πολιτειακή ανωμαλία που θα φέρει η οικονομική κρίση

Το αποτέλεσμα θα είναι, υποστηρίζει, ο θάνατος 700 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παραλληλίζει δεν την κατάσταση αυτή με τον κατακλυσμό του Νώε.

Πάντως δεν προσδιορίζει τον χρόνο επισημαίνοντας ότι δεν είναι πρέπον οι χριστιανοί να λένε για χρόνους και καιρούς. Αλλά επειδή έχουμε μυαλό και διακρίνουμε τα σημεία των καιρών, μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα γεγονότα είναι πολύ κοντά.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο εναλλακτικά, ΕΔΩ



Ακούστε τον χωρίς την αίσθηση του ανθρώπινου μέτρου ή της λογικής, γιατί αλλιώς δεν θα...βγάλετε άκρη. Θυμηθείτε οτι και ο Ιωάννης, όταν έγραψε την Αποκάλυψη, είχε τα ίδια περίπου οράματα και προσπαθούσε να τα περιγράψει, όχι με την ανθρώπινη λογική και μέτρο, αλλά με τον Θείο Λόγο.

Και σημειώστε, οτι σήμερα, τα γεγονότα της Αποκάλυψης είναι η απτή, τραγική και φοβερή πραγματικότητα.

Πηγές: 
Defencenet.gr
pentapostagma.gr
agioritikovima.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top