Select Menu

"Μην αναζητάτε εξηγήσεις για τον ξαφνικό έρωτα της Μέρκελ στην Ελλάδα και την χαλάρωση που έχουν επιδείξει στο θέμα του χρέους. Η έκθεση της Deutsche Bank ήταν καθοριστική για να αλλάξει η γερμανική στάση. Και στην επίσκεψή της, τουλάχιστον τρεις φορές άνοιξε η ίδια την συζήτηση για τα ενεργειακά κοιτάσματα".

Με αυτά τα λόγα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο defencenet.gr περιέγραψε τους λόγους που κατά την εκτίμησή του άλλαξε στάση μέσα σε ένα μόλις μήνα η Γερμανία έναντι του ελληνικού χρέους και εγκατέλειψε τον κανόνα του "120% του ΑΕΠ χρέος το 2020" που έχει μετακυλήσει στο 124% και ουσιαστικά έχει γίνει αποδεκτό το 126% το 2022!

Γιατί γνωρίζουν πλέον ότι η βέβαιαη ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ειδικά νότια της Κρήτης εγγυώνται αφ'ενός μεν κάθετη μείωση του ελληνικού χρέους, αφ'ετέρου δε την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό "El Dorado" για την Ευρώπη σε συνδυασμό μάλιστα με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, το οποίο θα είναι ουσιαστικά γερμανικής ιδιοκτησίας.

Δεν είναι τόσο το ποσό για την Γερμανία (σε 600 δισ. δολάρια αναφέρει η έκθεση της γερμανικής τράπεζας ότι μπορεί να είναι η αξία των κοιτασμάτων και πάντως όχι κάτω από 250) όσο το γεγονός ότι επιτέλους η Γερμανία (νομίζει ότι...) θα "αποκτήσει" μια χώρα παραγωγό φυσικής ενέργειας, κάτι που αποτελεί το ιστορικό ντεζαβαντάζ της Γερμανίας και της στοίχισε την ήττα σε δύο παγκοσμίους πολέμους.

Να πούμε ότι στην έκθεση της Deutsche Bank περιγράφεται η Ελλάδα ως "Η 15η μεγαλύτερη κάτοχος κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον κόσμο" και μόνο αυτό αρκεί γα να αντιληφθεί κανείς πως και γιατί άλλαξε η γερμανική στάση απέναντί μας και η Μέρκελ δηλώνει ότι "Σκέπτομαι συνέχεια την Ελλάδα"...

Κάτι ήξεραν οι Αμερικανοί και ο Μ.Ομπάμα που στήριζαν ανυπερθέτως την Ελλάδα, ανεξάρτητα χρέους: Η μοναδική τους ελπίδα να μειωθεί η ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τα κοιτάσματα Κύπρου και Ισραήλ...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top