Select Menu

Τη σημασία του συντονισμού των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών τόνισε από την Ιταλία όπου βρίσκεται για τη συνάντηση ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως είπε ενδεικτικά:«Η Ιταλία έχει μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο, το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία. Έχει μεγάλη σημασία ο συντονισμός των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών. Εδώ λοιπόν διαμορφώθηκε μία διεθνής προοδευτική συμμαχία, η οποία έχει αναμφίβολα στο επίκεντρό της την Ευρώπη αλλά έχει μία διεθνή οπτική γωνία.

Και έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μία διέξοδο από την κρίση η οποία λαμβάνει υπόψη τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη χρηματοοικονομική διάσταση αλλά πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση».

O Eυάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές αλλά και με ανέργους που περιμένουν κάτι από τη ζωή τους.

«Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές αλλά με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους, με συνταξιούχους, με νέους, που προσδοκούν κάτι από τη ζωή τους. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Το μεγάλο θέμα είναι να ξαναφέρουμε την πολιτική και τις βασικές αξίες μέσα στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τον εαυτό της από την άποψη αυτή για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε θεσμούς παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης οι οποίοι είναι απολύτως αναγκαίοι εάν δεν θέλουμε να καταλυθεί η ίδια η δημοκρατία».

Στην ερώτηση αν συγκλίνει με τη δήλωση Ντ΄Αλεμα ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική έναντι της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Προφανώς. Η επαναπολιτικοποίηση και της Ευρωζώνης και της Ε.Ε αλλά και η ύπαρξη θεσμών παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης είναι απολύτως αναγκαία, γιατί αλλιώς η οικονομία θα οδηγήσει όχι στον πλούτο και στην ευημερία αλλά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και του αντιπροσωπευτικού συστήματος».

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη στήριξή του στον Πιερλουίτζι Μπερζάνι χαρακτηρίζοντάς τον ως φίλο. «Ο Πιερλουίτζι Μπερζάνι είναι ένας φίλος, ένας σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης, η ανάδειξη του με άμεση ψηφοφορία ως υποψήφιου Πρωθυπουργού στέλνει ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα για την νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις ιταλικές εκλογές.

Η Ιταλία είναι χώρα «κλειδί» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Για μας τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στον ευρωπαϊκό νότο μία προοδευτική κατεύθυνση, ένα “άρωμα” νέων ιδεών. Και ο Πιερλουίτζι Μπερζάνι, με τη σημασία που έχει διαμορφώσει της ευρύτερης κεντροαριστεράς, πιστεύουμε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής μας της προσδοκίας» κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top