Select Menu

Τη στήριξή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση διατηρώντας όμως την πολιτική της αυτονομία επαναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Eφημερίδα των Συντακτών.Όπως αναφέρει: «Σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία της χώρας χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. Ανταποκρινόμενη σ’ αυτήν την αδήριτη ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση διατηρώντας την πολιτική της αυτονομία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι εκείνα που καθορίζουν και τη διάρκειά της».

Στην ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για να μην το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει πρώτο κόμμα, ο κ. Κουβέλης απαντά:

«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια έκφραση των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και ως στοιχείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Η απλή αναλογική, εκτός των άλλων, μπορεί να διαμορφώνει και δυνατότητες χρήσιμων συνθέσεων και συνεργασιών.

Είναι μίζερη πολιτικά η αντίληψη ότι η θέση μας υπέρ της απλής αναλογικής αποσκοπεί στο να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το αποκηρυγμένο και από τον ίδιο μπόνους των 50 εδρών, εάν και εφόσον έρθει πρώτο κόμμα. Δεν μπορώ να φανταστώ να αρνείται με οποιοδήποτε πρόσχημα ο ΣΥΡΙΖΑ την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία και υπολογίζω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες».

Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης απάντά:

«Εκλαμβάνω την ερώτησή ως υπόθεση εργασίας. Με ποιο πρόγραμμα, με ποια ευρωπαϊκή, οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική; Άλλωστε, πρέπει να συνυπολογίσετε, για την πληρότητα του ερωτήματός σας, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά “έχει περάσει πλέον σε αντίθετο πολιτικό στρατόπεδο” και ανήκει στους “μερκελιστές”».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top