Select Menu

Ολοκληρώνεται σήμερα η εκκαθάριση του προγράμματος επαναγοράς χρέους με το Ελληνικό Δημόσιο να μεταφέρει στους λογαριασμούς των επενδυτών που μετείχαν στη διαδικασία ομολόγα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου ύψους 11,29 δισ. ευρώ.Ειδικότερα, μέσα στην ημέρα το Ελληνικό Δημόσιο θα αγοράσει ομόλογα ονομαστικής αξίας 31,859 δισ. ευρώ δίδοντας στους επενδυτές που μετείχαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου ύψους 11,29 δισ. ευρώ. Τα 10,77 δισ. ευρώ από το ποσό αυτό αφορούν στην καθαρή αξία των των ομολόγων που επαναγοράζονται και τα 518 εκατ. ευρώ αφορούν στους δεδουλευμένους τόκους των ομολόγων.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ήδη από χθες ανακοίνωσε την απόκτηση όλων των ομολόγων που προσφέρθηκαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ, η χρηματοδοτική συνθήκη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των 1,29 δισ. ευρώ του συνολικού ύψους των τίτλων του EFSF που θα διατεθούν στην Ελλάδα, και των άλλων συνθηκών που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση έχουν ικανοποιηθεί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top