Select Menu

Δύο συνεντεύξεις με τη δική τους σημασία, της Αγκελας Μέρκελ με εύσημα για την ελληνική κυβέρνηση, καιτου επικεφαλής της ΚΟ του SPD Σταινμάιερ που υποστηρίζει ότι νέο κούρεμα χρέους είναι αναπόφευκτο.Θετική εκτίμηση για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης και τον ελληνικό έκανε η ‘Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Braunschweiger. Δήλωσε ότι η συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία θέλει να κάνει αλλαγές» είναι καλή....
Για τους Έλληνες πολίτες δηλώνει ότι αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνουν αναγνωρίζοντας ότι «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».
Ελευθερία άποψης

Η καγκελάριος λέει επίσης ότι δείχνει κατανόηση για την κριτική και τις διαμαρτυρίες που ασκούνται στην Αθήνα εναντίον της πολιτικής λιτότητας . «Είναι καλό, ότι στην Ευρώπη ο καθένας μπορεί να διαδηλώνει και να εκφράζει την άποψή του ανεμπόδιστα», διευκρινίζει. Σε ότι αφορά τις προσβλητικές φωτογραφίες που την παρουσιάζουν με ναζιστική στολή και ναζιστικά σύμβολα, τις καταχωρεί όπως είπε στο κεφάλαιο που λέγεται ελεύθερη έκφραση λόγου. Για την κρίση στην ευρωζώνη υποστηρίζει ότι «είμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος που είναι αναπόφευκτές, η Ευρώπη περνάει την μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών» διαπιστώνει και απορρίπτει κατηγορίες ότι δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό.
«Δεν λέει δυσάρεστες αλήθειες»
Συνέντευξη με επίκεντρο τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου παραχωρεί ο επικεφαλής της ΚΟ του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ στην κυριακάτικη die Welt. Ο Στάινμάιερ επικρίνοντας την καγκελάριο υπογραμμίζει ότι με ρητορικές ασκήσεις δεν γίνεται πολιτική. Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του συμβουλίου κορυφής αναγνωρίζει ότι ο δρόμος προς μια τραπεζική ένωση με ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία είναι σωστός, «Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης δείχνει ότι οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν ως ένα χρονικό σημείο μετά το 2013. Αυτό φανερώνει ότι η κυβέρνηση δε θέλει να βάλει ως προτεραιότητα τα ευρωπαϊκά μέτρα εξυγίανσης, αλλά προτιμά να μη φανερώσει στους ψηφοφόρους της τις δυσάρεστες αλήθειες και να μεταθέσει τα πάντα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν είναι σωστό».
«Δεν θα τηρήσει όσα υπόσχεται»

Σταινμάιερ: Αναπόφευκτο το νέο κούρεμαΣε ερώτηση για το κατά πόσο ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα συνέβαλε στην επίτευξη ειρήνης στην Ευρώπη απαντά ως εξής: «Το θέμα δεν είναι εάν από πολιτικής άποψης θέλει ή δε θέλει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά κατά πόσο από οικονομικής άποψης μπορεί κάτι τέτοιο να αποφευχθεί ή όχι. Θεωρώ ότι δεν δε μπορεί να αποφευχθεί, η πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ οδηγεί αναπόφευκτα προς τα εκεί. Μπορεί άλλα να υπόσχεται στους πολίτες- όμως δεν θα τα τηρήσει». Σε ερώτηση για το ποια χώρα σε κρίση του προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία υποστηρίζει ότι «σε εθνικό επίπεδο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Οι περικοπές είναι βίαιες. Εκεί υποφέρουν οι πολίτες περισσότερο απ’ όλους. Όμως συνολικά σε επίπεδο ευρωπαϊκής προοπτικής τα τελευταία νέα από την Ιταλία είναι πιο επικίνδυνα (…) Μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησης του πρωθυπουργού Μόντι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι στην Ιταλία δε θα πέσουν στα δίχτυα λαϊκιστών, που υπόσχονται εύκολους δρόμους εξόδου από την κρίση». Επιμέλεια Ειρήνη Αναστασοπούλου.
 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top