Select Menu

Εξακολουθεί να είναι μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και μετά τη «δεύτερη χρεοκοπία» της χώρας, ανακοίνωσε η Moody's, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένα κούρεμα του επίσημου τομέα θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά.Σύμφωνα με την Wall Street Journal,...σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η διαδικασία επαναγοράς ομολόγων που ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου - την οποία κρίνει ως χρεοκοπία - προσφέρει βραχυπρόθεσμη μόνο ανακούφιση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τονίζει ότι για την μακροπρόθεσμη εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας απαιτείται να δεχθεί ο επίσημος τομέας απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.

«Μια νέα χρεοκοπία του υφιστάμενου ιδιωτικού χρέους θα προσφέρει ελάχιστη ανακούφιση, δεδομένου ότι πάνω από το 75% του χρέους βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών» επισημαίνεται στην έκθεση της Moody's. «Κατά την άποψη μας, μόνο μια μείωση στο κεφάλαιο του χρέους του επίσημου τομέα, θα οδηγήσει το χρέος της Ελλάδας προς μια βιώσιμη τροχιά».

Ο οίκος σημειώνει επίσης ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, δεδομένης της αρνητικής επίπτωσης των μέτρων λιτότητας.

«Αναμένουμε η οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4,2% το 2013 – η έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης – παρεμποδίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών» αναφέρει η Moody's.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top