Select Menu

Η οργή στις Ένοπλες Δυνάμεις φουντώνει για τα καλά. Ίσως η περίοδος των εορτών να “φόρτωσε” ακόμη περισσότερο το κλίμα έντασης που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έχουν λάβει “το μήνυμα”. Φοβόμαστε πως όχι.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε στελέχη των ΕΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί τους για τις χριστουγεννιάτικες ευχές εκτός από τους επαίνους με τους οποίους διαρκώς προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα άφησε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ως “Άγιος Βασίλης” θα ασχοληθεί στα ταξίδια του σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα με το θέμα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων “την επόμενη ημέρα”.

Ασφαλώς και απασχολεί το θέμα τους στρατιωτικούς αλλά θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έδιναν προτεραιότητα σε δύο άλλα πολύ βασικά θέματα:

• πως θα μπορέσει να ανακουφίσει την οικονομική δυσπραγία των στελεχών των ΕΔ. Όσα είπε στο Onalert ο Φαήλος Κρανιδιώτης περί “επιστολής Παναγιωτόπουλου στις τράπεζες για διευκολύνσεις στους στρατιωτικούς” δεν ακούσαμε ακόμη να ανακοινώνονται επίσημα ,ούτε αυτά από το ΥΕΘΑ. Όχι ότι μόνο αυτό το μέτρο θα λύσει προβλήματα και θα αναστρέψει το κλίμα, αλλά θα είναι μια αρχή ότι κάποιος με κάτι ασχολείται. Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει άμεσα να γίνουν,γιατί η κατάσταση στις ΕΔ είναι εκρηκτική και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

• πως θα θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και ισχύ το υπάρχον οπλοστάσιο ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα στελέχη τη δουλειά τους απρόσκοπτα κι όχι με “πατέντες”.

Οι εξοπλισμοί της χώρας πρέπει να επανασχεδιαστούν από το μηδέν! Και να μην χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως “διπλωματικό” όπλο. Ακόμη περισσότερο κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες θα πρέπει να τις ...ξεφορτωθούμε φορτώντας τις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων με άχρηστα αλλά πανάκριβα οπλικά συστήματα. Όσοι από τους ξένους θελουν να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσουν τα κόλπα του παρελθόντος “αγοράστε αυτό ή εκείνο για να στηρίξουμε τη βιομηχανία σας”. Αν “αυτό ή εκείνο” μας χρειάζεται μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματευσης. Αν όχι η όποια συζήτηση μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Νομίζουμε ότι ο ΥΕΘΑ έχει γνώση των θεμάτων αυτών και μπορεί εύκολα να αποφύγει παγίδες ,τρικλοποδιές και περίεργες εισηγήσεις.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top