Select Menu

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» και πέντε ιδιώτες, κατά της σκανδαλώδους σύμβασης συμβιβασμού , του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Με τη σύμβαση αυτή η γερμανική εταιρεία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση καταβολής προς το ελληνικό δημόσιο ποσού τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για τη ζημία που είχε προκαλέσει στο ελληνικό δημόσιο με τις παράνομες δραστηριότητές της.
«Προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά της σύμβασης του Δημοσίου με τη Siemens. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens, με την οποία χαρίστηκαν 2 δισ. ευρώ. Η σύμβαση αυτή η οποία ψηφίστηκε από τη βουλή από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράφηκε στις 22 Αυγούστου από το νυν υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα» τονίζει στο www.koutipandoras.gr ο δικηγόρος του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι, Παναγιώτης Χασιώτης.

Το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens και το ελληνικό δημόσιο αποτελεί κόλαφο για τη γερμανική εταιρεία και τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Η ακριβής ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο υπερβαίνει κατ’ εκτίμηση τα 2 δισ. ευρώ.

Αντί το ελληνικό κράτος να κυνηγήσει την εταιρεία προτίμησε να έρθει σε συμβιβασμό μαζί της, η οποία έρχεται σε αντίθεση με πολλές διατάξεις του Συντάγματός μας

«Σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλή το οποίο ήταν ομόφωνο διαπιστώνει ζημιά του Δημοσίου τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες της Siemens. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ στελέχη της Siemens είχα συστήσει εγκληματική οργάνωση και αποσπούσαν δωροδοκίες τόσο στην συμβάσεις προμηθειών και συμβάσεις εκτέλεσης έργων από το ελληνικό δημόσιο» σημειώνει ο κ. Χασιώτης.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Χασιώτης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν επέβαλαν τα πρόστιμα που θα έπρεπε στη Siemens. Την ίδια ώρα που στην Αμερική η εταιρεία πλήρωσε 800 εκατ. δολλάρια για δωροδοκίες που είχε κάνει και στο εξωτερικό.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top