Select Menu

Είναι γνωστό πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά με άλλα μεγέθη σήμερα.Πριν από δυο χιλιάδες χρόνια υπήρχε μια τρανή αυτοκρατορία η Ρωμαϊκή, που ολόκληρη η περιοχή της Μεσογείου και όχι μόνο έτρεμε μπροστά στη δύναμη των λεγεώνων της.Την πολιτική εξουσία την είχε η σύγκλητος και τη στρατιωτική ο εκάστοτε επιτυχημένος στρατηγός που γινόταν Καίσαρας με την υπόδειξη και υποστήριξη των στρατιωτικών λεγεώνων, που τις αποτελούσαν αγράμματοι και δεισιδαίμονες χωρικοί που πολεμώντας έβγαζαν το ψωμί τους.

Λάτρευαν και έκαναν θυσίες στο Δία, στην Αφροδίτη, στον Άρη μέχρι που άλλες θρησκείες προερχόμενες από την Ανατολή έκαναν την εμφάνισή τους, όπως ο Μιθραϊσμός και ο Χριστιανισμός.

Οι νέες θρησκείες βρήκαν γόνιμο έδαφος στους δεισιδαίμονες στρατιώτες, άρχισαν να εξαπλώνονται, να φέρνουν διχόνοια στο στρατό και έτσι άρχισαν οι διωγμοί που αιματοκύλησαν την Αυτοκρατορία, μέχρι που ο Φλάβιος Βαλέριος ο επονομαζόμενος Μέγας Κωνσταντίνος το 313 υπέγραψε το διάταγμα των Μεδιολάνων που επέβαλε την ανεξιθρησκία για να ηρεμίσει η κατάσταση.

Αργότερα το 379 γίνεται Αύγουστος ο Ιβηρικής καταγωγής Φλάβιος Θεοδόσιος, που επιβάλει τη Χριστιανική θρησκεία δια της βίας ένα χρόνο αργότερα σε όλη την Αυτοκρατορία και περνάει δια πυρός και σιδήρου τους αλλόθρησκους.

Εν τω μεταξύ άρχισαν να κατεβαίνουν από τις στέπες του Βορρά οι Γότθοι που ήταν οι πρώτες ορδές από Γερμανικά φύλλα και απειλούσαν με κατάρρευση την Αυτοκρατορία.

Δεισιδαίμων και μανιακός λάτρης της νέας θρησκείας του Χριστιανισμού ο Θεοδόσιος κατέσφαξε τους μύστες των παλαιών θρησκειών και ισοπέδωσε τους χώρους λατρείας των.

Ιδιαίτερα πολέμησε τον Ελληνισμό μέχρι που έβγαλε διάταγμα το “έδικτο κατά των αποστατών” και διέταζε “παν τι το Ελληνικόν εις έδαφος φέρειν”.

Τα χρόνια όμως περνάνε και δημιουργείται το σχίσμα των εκκλησιών και η Αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική και έτσι αρχίζει η κατάρρευση της κραταιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Περί το 405 το έθνος που είχε κάνει την υφήλιο να τρέμει, τώρα δεν ήταν παρά ένας σωρός από πολυπράγμονες γραφειοκράτες, από ραδιούργους ευνούχους, άπληστους στρατηγούς που πουλούσαν τις υπηρεσίες τους σε όποιον τους έδινε τα περισσότερα, σε ανθρωπάκια που υποδύονταν τους συγκλητικούς, τυχοδιώκτες και αιρετικούς επισκόπους.

Η Βόρεια Ευρώπη έχει καταλειφθεί από τα Γερμανικά φύλλα των στεπών, που όλο και κατεβαίνουν προς το Νότο και Δυτικά λεηλατώντας και δημιουργώντας νέες κρατικές οντότητες.

Οι Φράγκοι που είναι το καθαρόαιμο Γερμανικό Φύλλο που κακώς σήμερα όταν λέμε Φράγκους εννοούμαι τους Γάλλους, κυριαρχούν στην κατάκτηση της Ευρώπης και με τη δικαιολογία των Σταυροφοριών που υποκινούν οι Πάπες ξεκινούν για να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους από τους άπιστους Οθωμανούς και να κάνουν το απαραίτητο πλιάτσικο.

Από το 1101 γίνονται πολλές σταυροφορίες και οι χιλιάδες νεκροί που υπήρξαν σ’ αυτές φεύγανε από αυτή τη ζωή με ένα συγχωροχάρτι του Πάπα για να βρούν ικανοποίηση στην άλλη ζωή.

Ο Θωμάς ο Ακινάτης υποστήριζε πως οι Σταυροφορίες δεν θα έχουν επίγεια οφέλη, αλλά ήταν η άμυνα της εκκλησίας του Χριστού και τα οφέλη θα ήταν επουράνια.

Έτσι κλέφτες, απατεώνες, πόρνες, εγκληματίες και οι κάθε είδους διεφθαρμένοι της εποχής παίρνανε μέρος στις Σταυροφορίες να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους σκοτώνοντας όσους περισσότερους απίστους για τη δόξα του Κυρίου. Και αφήνανε τα σφαγμένα κουφάρια τους από τους Τούρκους, τους Άραβες και τους Σαρακηνούς βορά στα κοράκια και το αίμα τους να ξεραίνεται στη διψασμένη άμμο των ερήμων.

Μετά από 1700 περίπου χρόνια σε μια άλλη χώρα την Ελλάδα, από όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έφτιαξε τη δική του Αυτοκρατορία, εμφανιστήκανε τα ίδια συμπτώματα που δημιούργησαν την πτώση της Ρωμαϊκής.

Παρουσιάστηκαν πολιτικοί ως σωτήρες που δεν ήταν παρά τυχοδιώκτες ή απατεώνες και με τη στάση τους και την ανοχή τους διέφθειραν τον κρατικό μηχανισμό και αδειάσανε τα κρατικά ταμεία με τις υπερτιμολογήσεις και τις μίζες, άπληστοι στρατιωτικοί που κάνανε κι αυτοί πλιάτσικο στον κρατικό κορβανά, αχόρταγοι γιατροί που ληστεύουνε τον κοσμάκι με τα φακελάκια, δικηγόροι που σκυλεύουνε τα πτώματα των ενδεών που έχουν μπλέξιμο με τη δικαιοσύνη, οι Τελώνες, οι Έφοροι, οι Πολεοδόμοι και όποιος άλλος έχει μια σφραγίδα στο χέρι εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα.

Αμ τους δημοσιογράφους κόντεψα να τους ξεχάσω. Αυτοί κι’ αν είναι οι μεγάλοι ξεχαρβαλωτές της Ελληνικής κοινωνίας, που αποπροσανατολίζουν την αφελή κοινωνία και την κατευθύνουν όπου αυτοί θέλουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα αυτών που τους δίνουν τα περισσότερα.

Δε φτάνανε όμως όλοι αυτοί, πλακώσανε και οι αιρέσεις. Να Ιεχωβάδες, να Ευαγγελιστές, να Αρμονιστές, να Μορμόνοι και κοντά σε όλο αυτό το συνονθύλευμα των αιρετικών καταφτάσανε και οι διάφοροι Γκουρού να πάρουν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι της παρακμής.

Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι καμιά πλούσια αυτοκρατορία για να αντέξει σε όλο αυτό τον εσμό των κηφήνων που έχουν πέσει πάνω της και κατέρρευσε από το βάρος των χρεών που δημιούργησαν οι άφρονες πολιτικοί μας .

Οι Φράγκοι ξεκίνησαν το 2010 μια νέα σταυροφορία σε βάρος της Ελλάδος, όχι για να ελευθερώσουν τίποτα Αγίους Τόπους, αλλά για να αρπάξουνε ότι έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτή την έρμη χώρα με τη βοήθεια των πολιτικών μας που υποδύονται τους μεγάλους πατριώτες και πασχίζουν για το καλό της.

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι’ αυτοί το χαβά τους.

Για το μόνο που νοιάζονται είναι το ποιός θα γίνει ο τελευταίος επιβήτοράς της.

Κι εμείς εκλιπαρούμε ένα συγχωροχάρτι για τη μείωση του χρέους από τον Σόιμπλε, για την μετά θάνατον δικαίωσή μας.


Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος-Συγγραφέας     

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top