Select Menu

Σε εκδήλωση με δείπνο που έγινε στο Harvard Club της Νέας Υόρκης, στα πλαίσια του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου της Capital Link, με τίτλο «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης. «Η χώρα μας εισήλθε σε μια νέα, ελπιδοφόρα εποχή» είπε ο υπουργός που θα είναι κύριος ομιλητής στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των απανταχού ομογενών και στη στήριξη που προσφέρουν στον τόπο καταγωγής τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση και αυτό απέδειξε ο ελληνικός λαός με τις μεγάλες θυσίες του. Τώρα, ήρθε η ώρα της ελπίδας και της ανάπτυξης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και στο νομοθετικό πλαίσιο για επενδύσεις, υπογραμμίζοντας τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, το λεγόμενο «fast track», που διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές με τη γρήγορη έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, στην προώθηση επενδυτικών συνεργασιών και ευκαιριών ανάπτυξης. Τέλος, υπογράμμισε ότι «η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, απονεμήθηκε το «Capital Link Leadership Award» για το 2012 στον Ελληνοαυστραλό Ανδρέα Λιβέρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Company, για τον ηγετικό του ρόλο ως ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative). Ο κ. Λιβέρης, με μια συγκινητική ομιλία, γεμάτη περηφάνια για τις εθνικές και πολιτιστικές του καταβολές, ανέπτυξε τους σκοπούς του «Hellenic Initiative», που δημιούργησε μαζί με τέσσερις άλλους διακεκριμένους επιχειρηματίες και με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top