Select Menu


Πολύ σκληρός για να.. πεθάνει, αποδείχθηκε ο Ούγκο Τσάβες ο οποίος με ποσοστό 54% έναντι 45% του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες, κέρδισε για τέταρτη φορά μια προεδρική θητεία στη Βενεζουέλα.

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο Τσάβες συγκέντρωσε ποσοστό 54,42% και επανεξελέγη για ακόμη έξι χρόνια, ενώ ο αντίπαλός του 44,97% του αντιπάλου του. Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές έφτασε το 80,94%, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι, ωστόσο, ότι πρόκειται για την αρχή του τέλους του… Τσαβισμού ενώ εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο Ούγκο Τσάβες θα μπορέσει να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα την ίδια ώρα που δίνει μάχη με τον καρκίνο κι έχει ήδη πραγματοποιήσει 3 χειρουργικές επεμβάσεις.

Άλλωστε, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήθελε να κερδίσει τις εκλογές με 70%. Το 2006, ο Τσάβες είχε επανεκλεγεί με περισσότερες από 25 μονάδες διαφορά από τον κυριότερο αντίπαλό του, τον Μανουέλ Ροσάλες.

“Ήταν μια τέλεια μάχη από κάθε άποψη και μια τέλεια νίκη”, επισήμανε ο Τσάβες μιλώντας τους υποστηρικτές του από το προεδρικό μέγαρο. “Δώσαμε ένα μάθημα στον κόσμο”, τόνισε.

“Δεσμεύομαι κάθε ημέρα να είμαι καλύτερος πρόεδρος απ’ότι τα προηγούμενα χρόνια”, επισήμανε και πρόσθεσε πως η χώρα “θα συνεχίσει την μετάβασή της προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα”.

“Σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλος για την κυβέρνηση…στον οποίο θα είμαστε υποχρεωμένοι κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι και να απαντάμε με ικανοποιητικότερο τρόπο στις ανάγκες λαού μας”, υπογράμμισε ο Τσάβες.

“Από το βήμα αυτό απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ψήφισαν εναντίον μας και αναγνωρίζω το δημοκρατικό τους ταλέντο και την συμμετοχή τους στις εκλογές”, πρόσθεσε ο Τσάβες.

Του εκφράζω τα συγχαρητήρια μου”, δήλωσε ο Καπρίλες στους δημοσιογράφους στο αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας και πρόσθεσε πως είναι περήφανος για το μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ του.
Ευχαρίστησε δε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων. “Το να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις”, είπε ο 40χρονος Καπρίλες.
“Εδώ συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας, δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα. Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο οράματα και το να είσαι καλός πρόεδρος σημαίνει πως εργάζεσαι για να είναι ενωμένος ο λαός της Βενεζουέλας”, πρόσθεσε ο Καπρίλες.

“Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top