Select Menu

Τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια ενδέχεται να ξεπεράσει σύντομα το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α., ενώ σε τέτοια περίπτωση κάθε χρόνο η χώρα θα πρέπει να καταβάλλει σε ποσοστά περισσότερα από 225 δισ. δολάρια. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατηγορεί για την αύξηση του ποσού του δημόσιου χρέους τον Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του στη χώρα το μερίδιο του κάθε πολίτη των ΗΠΑ στο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 16 χιλιάδες δολάρια, υποστηρίζουν.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε περίπτωση διατήρησης της σημερινής δυναμικής του προϋπολογισμού, ως τον Ιούνιο του 2013 το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ θα φθάσει το ποσό των 17 τρις δολαρίων, ως το Μάρτιο του 2014 τα 18 τρις, ενώ το όριο των 20 τρις θα ξεπεραστεί στα μέσα Οκτωβρίου του 2015.

Σχόλιο: Πολλοί θα αναρωτηθούν πως είναι δυνατό μια υπερδύναμη σ ν τις Η.Π.Α. να χρωστάει τόσα πολλά. Μα φίλοι μου δεν υπάρχουν πλέον υπερδυνάμεις, παρά ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα και ποιος ξέρει τι άλλο. Δεν υπάρχει χώρα που να μην χρωστάει. Το ερώτημα είναι που χρωστάνε όλες μαζί, αφού αν χρωστούσε το ένα κράτος στο άλλο θα τα βρίσκανε και θα τελείωνε η υπόθεση. Απλή λογική!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top