Σε διάφορα άρθρα και σε αναφορές στα ΜΜΕ διαβάζω συνέχεια τον τελευταίο καιρό για την κάρτα αγορών, τις κάρτες, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τα βιομετρικά τσιπάκια.
Αν εξετάσουμε το βαθύτερο νόημα των αναφερόμενων πληροφοριών θα διαπιστώσουμε ένα αδιόρατο φόβο και μια συνομοσιολογική μανία που συνδυάζει την εφαρμογή του μέτρου και με αναφορές στην αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη, αγνοώντας όμως τις πρακτικές σημερινές δυνατότητες του εγχειρήματος.
Πριν συνεχίσω την ανάλυση μου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι αυτό που αναφέρει ο Ιωάννης δεν έχει καμμία σχέση με κάρτες και τσιπάκια, αλλά με τον τρόπο των συναλλαγών στην μελλοντική αυτή εσχατολογική εποχή.
Οι καταναλωτές θα είναι τότε τόσο πολύ γνωστοί στο σύστημα που θα αρκεί η εικόνα τους και όχι η επίδειξη των χρημάτων τους.
Η εικόνα τους για καλύτερη κωδικοποίηση και πρόσθετη ασφάλεια θα συνδυάζεται με το όνομα τους .
Θα αρκεί για την πραγματοποίηση εγχρήματης συναλλαγής η επίδειξη του ονόματος με την μορφή προσωπικού αριθμού.
Η χρήση αριθμών υπερέχει από την χρήση γράμματων, γιατί τα αριθμητικά ψηφία είναι μόνο δέκα.
Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται στην ίδια μορφή από όλους τους σύγχρονους πολιτισμούς.
Επιπλέον υπάρχουν ήδη αναπτυγμένα συστήματα αυτόματης αναγνώσης τους με το σύστημα του γραμμωτού κώδικα, που βλέπουμε ήδη πάνω σε όλα τα τυποποιημένα προιόντα.
Η αναφορά σε προσωπικό αριθμό χαραγμένο στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο έχει την έννοια της εξασφάλισης κατά την συναλλαγή.
Ο κωδικός αριθμός καταγράφεται ψηφιακά πάνω σε υφιστάμενη φωτογραφία του κατόχου και αρκεί η αναφορά του αριθμού μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ή η λήψη βιομετρικών χαρακτηριστικών προσώπου ή χεριού για την ασφαλή ολοκλήρωση της οικονομικής συναλλαγής και την λήψη για επιβεβαίωση φωτογραφίας από το σχετικό αρχείο.
Σημειώνω ότι η διαδικασία εξασφαλίζει απόλυτη ανωνυμία του συναλλασσόμενου και είναι πολύ απλή όπως ακριβώς η χρήση των μετρητών.
Σε ένα τέτοιο σύστημα το κράτος ή ο φορέας έκδοσης του νομίσματος όταν κάνει εγχρήματες συναλλαγές δεν είναι δυνατό να έχει φωτογραφία ή χέρι.
Στην περίπτωση αυτή όμως θα εκπροσωπείται από τον ηγέτη του φορέα, που θα είναι άνθρωπος και όπως μας γίνεται γνωστό θα έχει τον αριθμό 666 ή για την ακρίβεια 600 60 6, καθώς γίνετα κυριολεκτικά στο κείμενο αναφορά για άθροιση του ονόματος του.
Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία και υποθέσεις για το ποιός μπορεί να είναι αυτός, γιατι φαντάζομαι ότι τα γνωστά μελλοντικά του έργα θα τον κάνουν πασίγνωστο στους πιστούς, ακόμα και στους πιο ανίδεους.
Ο σκοπός του άρθρου είναι να επιδείξει τους λόγους για τους οποίους θα καταλήξουμε προοδευτικά σε ένα σύστημα άυλου χρήματος.
Φαντασθείτε μια μεγάλη οικονομική κρίση και τις δυσχέρειες συλλογής έμμεσων φόρων πχ ΦΠΑ σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Επιπλέον φαντασθείτε ένα περιβάλλον αυξημένης εγκληματικότητας που αποτρέπει την πραγματοποίηση εισπράξεων από τις επιχειρήσεις με την μορφή χαρτονομισμάτων.
Προσθέστε και τον αυξανόμενο φόβο λόγω εξέλιξης των τεχνολογικών μεθόδων πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων διεθνώς.
Αναλογιστείτε τον κίνδυνο μεταβίβασης ασθενειών ή μόλυνσης μέσω της φυσικής μεταβίβασης χαρτονομισμάτων.
Αν προκύψει και η σύγχρονη χρήση πολλαπλού νομίσματος πχ ευρώ και δραχμής ή δολλαρίου?
Τι έχουμε ως σύνολο: το οικονομικό και συναλλακτικό χάος.
Προσέξτε τώρα πόσο τα πράγματα απλουστεύονται με την χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, άυλου χρήματος ή καρτών.
Το χρήμα συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του μέσω ηλεκτρονικής κάρτας με τσιπάκι.
Στο τσιπάκι αποθηκεύονται μετρήσιμα βιομετρικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες, ακόμα και αρχείο των σχετικών εγχρήματων συναλλαγών του κατόχου.
Η κάρτα είναι σχεδόν απίθανο να αντιγραφεί και αν χαθεί μπλοκάρεται με ένα τηλεφώνημα.
Για την χρήση της απαιτείται pin (προσωπικός αριθμός αναγνώρισης) και όχι βιομετρικά στοιχεία ή δεδομένα.
Οι επιχειρήσεις δέχονται την κάρτα στις πληρωμές της πελατείας τους και δεν μπορούν να κρύψουν τον σχετικό τζίρο τους (διευκόλυνση υπολογισμού φορολογικού εισοδήματος).
Επιπλέον κατά την συναλλαγή ο ΦΠΑ αποδίδεται άμεσα μέσω της τράπεζας στο κράτος (αποδοτικός και άμεσος εισπρακτικός μηχανισμος έμμεσων φόρων) και το υπόλοιπο του τιμήματος της συναλλαγής καταλήγει σε συνδεδεμένο με την τράπεζα τους λογαριασμό (διατήρηση ρευστότητας τραπεζών με μειωμένες άδηλες και απρόβλεπτες εκροές κεφαλαίων).
Η επιχείρηση δεν μπορεί να κατακράτησει τον έμμεσο φόρο που εισπράττει (εξυγίανση της αγοράς και κατάργηση αθέμιτου συναγωνισμού από τους κατ' επάγγελμα φοροκλέπτες ).
Η ληστεία των εισπράξεων πρακτικά είναι αδύνατη (μείωση ληστειών και σχετικής εγκληματικότητας).
Το αρχείο των συναλλαγών πρακτικά είναι ελέγξιμο από τις φορολογικές αρχές εύκολα και από μακριά, καθώς καταγράφονται οι ώρες και τα ποσά των συναλλαγών, καθώς και οι πραγματικοί συναλλασόμενοι (η ταβέρνα πχ δεν μπορεί να κτυπήσει 10 εικονικές εισπράξεις στο τέλος της βάρδιας, ούτε να εμφανίζεται συνεχώς άδεια).
Αν δεν σας αρκούν αυτά για να πεισθείτε για την ανάγκη μετάβασης σε άυλο νόμισμα ακούστε το καλύτερο:
H υποδομή για το σύστημα υπάρχει στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί τίποτα εκ του μηδενός.
Η εφορία έχει συσσωρευμένες απαιτήσεις από ληξιπρόθεσμους φόρους ελλήνων τουλάχιστον 42 δις ευρώ.
Αν χρησιμοποιηθεί το μηχανογραφικό σύστημα και το προσωπικό που θα περισσέψει από μία εκ των συγχωνευόμενων ελληνικών τραπεζών και οι φόροι αυτοί εισφερθούν ως κεφάλαιο σε μία νέα τράπεζα.
Το ποσό αυτό θα μετατραπεί σε λογιστικό χρήμα και μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ θα χρησιμοποιηθεί για πληρωμές δημοσίων υπαλλήλων και προμηθευτών του δημοσίου σε άλλες τράπεζες.
Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί μία γραμμή ανανεούμενης ανοικτής πίστωσης προς την νέα τράπεζα ποσού 10,5 δις ευρώ (42Χ 25%).
Επιπλέον θα προβλεφθεί νομοθετικά για όλους μια μείωση του ΦΠΑ πχ 5% για χρήση γενικά στις πληρωμές άυλου χρήματος.
Κατ' αυτόν τον τρόπο το ποσό του ηλεκτρονικού χρήματος που θα προκύψει δεν θα γίνει φυσικό χρήμα μέσω ανάληψης του από τα ΑΤΜ των υπόλοιπων τραπεζών: δεν θα συμφέρει μια τέτοια ενέργεια οικονομικά τον κάτοχο του ηλεκτρονικού χρήματος.
Επιπλέον με αυτό σαν κίνητρο ο κάτοχος θα βγάλει τα λεφτά από τα σεντούκια και θα τα επιστρέψει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μία τέτοια μείωση του ΦΠΑ θα λειτουργήσει ως αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και θα ενθαρρύνει την κατανάλωση.
Μπορεί να λειτουργήσει και ως μείωση τιμών, ειδικά για τα καύσιμα που έχουν υπερφορολογηθεί χωρίς λόγο.
Η κατανάλωση του χρήματος που μπορεί να διακινηθεί κατ' αυτό τον τρόπο (42 δις ευρώ) θα παράγει 7,56 δις ευρώ άμεσα εισπράξιμου ΦΠΑ (με μειωμένο ΦΠΑ στο 18%) και 6,3 δις ευρώ άμεσους φόρους (με μέσο συντελεστή εισοδήματος 15%), δηλαδή 13,86 δις ετησίως.
Το ποσό των 42 δις ευρώ (έκτακτο πλεόνασμα προυπολογισμού) δεν θα χρειασθεί να το δανεισθούμε από την τρόικα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος χωρίς επιτοκιακό κόστος.
Για να γίνει αυτό αρκεί να τιτλοποιήσουμε τις οφειλές των μη συνεπών φορολογουμένων και να τις μεταβιβάσουμε στις τράπεζες έναντι πχ του 25% της αξίας τους μαζί με ανέξοδο δικαίωμα για υποθήκευση της περιουσίας των οφειλέτων.
Θα προέκυπτε έτσι μία υπεραξία 31,5 δις ευρώ για τις τράπεζες που θα κάλυπτε μερικά την ζημία του psi+ και θα ενίσχυε λογιστικά τα κέφάλαια τους.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσω για τις ωφέλειες του άυλου χρήματος.
Επισημαίνω όμως ότι ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω.
Φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας είναι ή πολύ βλάκες ή πολύ θρησκόληπτοι ή γενικότερα δεν έχουν τον θεό τους και περιμένουν τον αντίχριστο να τους τα επιβάλλει.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι από τις πολλές κατάρες των ελλήνων μάλλον δεν έχουν ελπίδα να καταλήξουν στον παράδεισο στην άλλη ζωή.
Ζούνε τον παράδεισο σ' αυτή την ζωή προστατευμένοι εντός της Βουλής σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν από το υστέρημα τους τα δικά τους δανεικά και σπασμένα...
Βy SON OFEON
Σχόλια
Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.