Select Menu

Στη Γερμανική πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να συναντηθεί με τους Γερμανό ομόλογό του Σόιμπλε  και τον υπουργό Εξωτερικών Βεστερβέλε. 

Ο Γ. Στουρνάρας αναμένεται να δηλώσει την προσήλωση του στην απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας ελπίζοντας σε ανταλλάγματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο κ. Στουρνάρας θα υποστηρίξει ότι η ύφεση (υπολογίζεται ότι θα φτάσει εφέτος το 7% -αντί για 4,7% που προέβλεπε το μνημόνιο 2- και το 3% το 2013) δεν επηρεάζει μόνο την κοινωνία και την αγορά αλλά και αυτούς καθαυτούς τους αριθμούς, τους στόχους δηλαδή του προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014. 

Ο Γ. Στουρνάρας θα συζητήσει με τον κ. Σόιμπλε και για την πορεία του χρέους, ενόψει και τη έκθεσης βιωσιμότητας που θα συντάξει αυτό το μήνα το ΔΝΤ, κάτι που απασχολεί ιδιαιτέρως το Βερολίνο. Άλλωστε ύφεση, έλλειμμα και χρέος είναι συγκοινωνούντα δοχεία και θα καθορίσουν το νέο κούρεμα του χρέους η την επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top