Select Menu

Έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δικηγόρου και Προέδρου της Παναχαϊκής κ.Αλέξη Κούγια και του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου ζητά με κατεπείγον έγγραφο της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δικαστικές Αρχές εστιάζουν στο αν ο γνωστός δικηγόρος και ο αθλητικός παράγοντας σχετίζονται με την υπόθεση ενδεχόμενου παράνομου στοιχήματος στη Μαλαισία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού.
Σύμφωνα με νομικούς, το αίτημα πιθανόν να σχετίζεται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ξάνθης - Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2008, που έληξε 3-2. Σημειώνεται ότι προ μερικών μηνών πρώην διαιτητής είχε υποστηρίξει σε εκπομπή ότι «ο γιός μεγαλαπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ στοιχημάτισε σε ήττα του Παναθηναικού στο συγκεκριμένο ματς, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη με παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία». Παράλληλα υπήρχαν πολλά σχετικά δημοσιεύματα.

Το έγγραφο των δικαστικών Αρχών προς την Τράπεζα της Ελλάδος που αποκαλύπτει «Το Βήμα» έχει τη μορφή του κατεπείγοντος, έχει συνταχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠ.1462. Την εισαγγελική παραγγελία υπογράφει ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αριστοτέλης Κορέας.

Στο έγγραφο σημειώνονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την υπηρεσίας προς διακρίβωση μεταξύ άλλων της τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εαν τα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα 1) ο Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαικής και 2) ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναικός α) πραγματοποιήσαν εμβάσματα προς την Μαλαισία ή έτερη χώρα του εξωτερικου κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2008 έως και 31-3-2008 και β) ποιό το ύψος αυτών. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της έρευνας μας, παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το σχετικό αίτημα μας, το αργότερο εντός 20 ημερών από της λήψεως της παρούσης».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του πρώην διαιτητή και όλα τα αναφερόμενα πρόσωπα αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή σε οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι «ουδέποτε έχω παίξει στοίχημα και πιθανόν η κακοβουλη ανάμιξη του ονόματος μου έγινε γιατί είμαι νομικός σύμβουλος του κ. Γιαννακόπουλου».


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top