Select Menu

Μια νέα μελέτη που έγινε από ομάδα του "Woods Hole Oceanographic Institution", του μεγάλου ανεξάρτητου Ινστιτούτου Ωκεανογραφικών Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία ήταν επικεφαλής ο Alan Giosan και η οποία ομάδα χρησιμοποίησε τις τελευταίες τεχνολογίες,  διαπιστώθηκε, ότι η κατάρρευση του Ινδικού Πολιτισμού, προκλήθηκε από την αλλαγή του κλίματος πριν από 4.000 χρόνια.

Η έρευνα έχει λύσει, επίσης,  το πρόβλημα του ιερού ποταμού, Σαρασβάτι, που αναφέρεται από την Ινδουιστική Μυθολογία (για το πώς αυτός εξαφανίστηκε).

Ο ινδικός πολιτισμός είναι ο ‘Πολιτισμός Χαράπα-από το όνομα μια πόλης που κατασκευάστηκε από τον ινδικό λαό-  και ο πολιτισμός αυτός απλώνεται σε μια έκταση πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα, από την Αραβική Θάλασσα μέχρι τον Γάγγη σε σημερινά εδάφη του Πακιστάν, της Ινδίας και του Μπαγκλαντές.

Η ερευνητική ομάδα με την ηλεκτρονική τεχνολογία ξανάφτιαξε τις κατασκευές που υπήρχαν  πριν από 5.200 χρόνια οι οποίες καταστράφηκαν ανεξήγητα  πριν από 3000-3900 χρόνια.

Ο πολιτισμός Harappa άρχισε να διερευνάται σχετικά πρόσφατα, την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα, και η αρχαιολογική έρευνα ανακάλυψε έναν εξελιγμένο αστικό πολιτισμό στις περιοχές του Πακιστάν και της Ινδίας, με καλά σχεδιασμένες δομημένες πόλεις που συνδέονταν με εμπορικούς δρόμους και με θαλάσσιους δρόμους,  με τη Μεσοποταμία.

Ωστόσο, η γραφή που ανακαλύφθηκε, σε πολλά αρχαιολογικά μνημεία,  δεν έχει ακόμη αποκρυπτογραφηθεί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top