Select Menu

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής διέλυσε σήμερα εκ νέου δια της βίας συγκέντρωση μεταλλωρύχων στην περιοχή του Ρούστενμπουργκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την ώρα που η σύγκρουση που προκάλεσε το θάνατο 45 ανθρώπων τον Αύγουστο στο ορυχείο της Μαρικάνα δείχνει να φτάνει στο τέλος της, μετά τη σύναψη συμφωνίας που προβλέπει την επανάληψη της εργασίας στο ορυχείο αυτό αύριο.
Οι αρχές αποφάσισαν την αποκατάσταση της τάξης στη «ζώνη του λευκόχρυσου» στο Ρούστενμπουργκ, που αποτελεί έναν από τους οικονομικούς πνεύμονες της χώρας, με τις δυνάμεις της τάξης να κάνουν χρήση σφαιρών καλυμμένων με ελαστικό, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου για να διαλύσουν τη διαδήλωση πολύ κοντά σε ορυχείο της υπ'αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρείας εξόρυξης λευκόχρυσου Amplats.

Η Amplats, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Anglo American, απείλησε να απολύσει όλους τους εργαζόμενους που δεν θα επέστρεφαν στη δουλειά σήμερα.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν οι ταραχές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Οι μεταλλωρύχοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε μια παραγκούπολη που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ορυχείο, την ώρα που η αστυνομία τους προειδοποίησε να διαλύσουν τη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν.

«Η αστυνομία τους προειδοποίησε ότι η συγκέντρωση αυτή ήταν παράνομη», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντένις Αντριάο.
«Αυτοί αρνήθηκαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση και η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου, ενώ χρησιμοποίησε και σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό», συνέχισε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματίες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top