Select Menu

«ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΠΙΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ».
Την οργισμένη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και τη Σάμο υπό τη βουλευτική του εποπτεία, προκάλεσαν οι έγγραφες απαντήσεις τριών Υπουργών για το θέμα του τουρκόγλωσσου χάρτη της Σάμου.Με λίγα λόγια, ο ένας Υπουργός πετάει το μπαλάκι στον άλλο δηλώνοντας αναρμοδιότητα, ενώ επί πλέον ο Υπουργός Εξωτερικών, απαντάει με τη λογική του «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε»! Ο τέταρτος Υπουργός, ο επί των Εσωτερικών, απάντησε ότι περιμένει διευκρινήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την τουρκική διείσδυση στην αγορά της Σάμου, με χάρτες που εκτύπωσαν και διένειμαν στις πύλες εισόδου του νησιού Τούρκοι δημοσιογράφοι, με σοβαρά ερωτήματα που τους αφορούν και που ανάγονται μέχρι την εποχή των Ιμίων και της τότε αποκαθήλωσης της Ελληνικής σημαίας από δημοσιογράφο - πράκτορα της ΜΙΤ.

Οι χάρτες εκτυπώθηκαν και διανεμήθηκαν με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, τοποθετούμενοι σε χώρους ευθύνης των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας και χωρίς έστω και τη τυπική συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχει ως εξής:

«Απευθύνομαι και στους τρεις Υπουργούς. Εξωτερικών, Αναπληρωτή Οικονομικών και Ναυτιλίας:

Αποφασίστε να σοβαρευτείτε.

Μπορεί να κοροϊδεύετε το κόσμο, αλλά να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Τουλάχιστον, εγώ, δεν αποδέχομαι αυτά τα καμώματα όταν ως Βουλευτής σας ερωτώ συγκεκριμένα πράγματα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και εισπράττω αυτές τις «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» απαντήσεις και των τριών σας. Μεγαλώσαμε πια, για να παίζουμε τη μπερλίνα.

Οι ερωτήσεις μου για τους τουρκόγλωσσους χάρτες της Σάμου, ήταν ξεκάθαρες και ουσιαστικές. Θα σας επανακαταθέσω την Ερώτηση στην αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής και αυτή τη φορά απαιτώ από τους συμβούλους σας που χειρίζονται το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό σας τομέα, ξεκάθαρες απαντήσεις σε μία - μία από τις ερωτήσεις που σας διατυπώνω.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος υπουργός θα πάρει το κύριο βάρος επάνω του. Έχετε «πορτοκαλί» τηλέφωνα να συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Τα παιχνιδάκια τέλος και μάλιστα για ζητήματα που άπτονται εθνικών μας θεμάτων».

Υ.Γ. Αν μη τι άλλο κύριε Υπουργέ, συνεννοηθείτε με τους συμβούλους σας να μη γράφουν άλλα από αυτά που μου είπατε σε κατ' ιδίαν συνάντησή μας. Εκτίθεστε στα μάτια μου.

Υ.Γ. Ποιός Υπουργός είναι; Όλους τους συναντώ στη Βουλή. Δεν θα τον αποκαλύψω. Αυτός ξέρει....

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top