Select Menu

Γράφει ο Β.Βιλιάρδος*

Δεν φανταζόμαστε να πιστεύει κανείς ότι, οι αποφάσεις για την Ελλάδα εξαρτώνται από την Τρόικα ή/και από την έκθεση της για την ελληνική οικονομία, την οποία θα παρουσιάσει το αργότερο δυνατόν – πολύ περισσότερο από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλλον διαδραματίζει έναν ακόμη πιο δευτερεύοντα ρόλο, ακολουθώντας πιστά άνωθεν εντολές (ενώ πιθανότατα δεν γνωρίζει καν τον πραγματικό εντολέα). 

Οι αποφάσεις για την πατρίδα μας λαμβάνονται προφανώς από τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία – με αποτέλεσμα η Ελλάδα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, να ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού χρησιμοποιείται πότε από τον έναν και πότε από τον άλλο, για τους εκάστοτε δικούς του σκοπούς. 

Από την άλλη πλευρά είμαστε βέβαιοι ότι, κανένας δεν περιμένει πως τα απίστευτα υφεσιακά, εάν όχι εγκληματικά μέτρα των 11,5 δις € (τα οποία αποφασίσθηκαν από τους δανειστές μας ερήμην μας, ενώ δεν καλύπτουν καν τους ετήσιους τόκους που μας χρεώνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι), θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την Οικονομία και τους Πολίτες της χώρας μας. 

Το μόνο που οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν είναι το ότι, όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία – αφού η εξαθλίωση που θα προκαλέσουν, καθώς επίσης οι κοινωνικές αναταραχές που θα ακολουθήσουν, μάλλον δεν θα επιτρέψουν ούτε την παραμονή της «κυβέρνησης» στην εξουσία, ούτε καινούργια μέτρα (εάν υποθέσουμε βέβαια πως αυτά που ανακοινώθηκαν, θα μπορέσουν να υλοποιηθούν). 

Παράλληλα υποθέτουμε πως δεν θα πεισθούν οι Έλληνες από την «κυβέρνηση» τους, καθώς επίσης από τα «πατριωτικά» ΜΜΕ σχετικά με το ότι, οι ιδιωτικοποιήσεις των σκόπιμα απαξιωμένων επιχειρήσεων του δημοσίου, θα είναι προς όφελος τους - αφού είναι μάλλον οξύμωρο να ισχυρίζεται κανείς πως είναι λογικό να πουλάει το σπίτι του, για να εξασφαλίσει την τροφή του για λίγα χρόνια, ώσπου να μείνει τελικά στο δρόμο, χωρίς σπίτι και φαγητό.

*Ο κ. Β. Βιλιάρδος είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Έχει εκδώσει τρία βιβλία της σειράς «Η κρίση των κρίσεων», τα έσοδα των οποίων ενισχύουν την ιστοσελίδα www.casss.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top