Select Menu

Για εμπορική αξιοποίηση ακατοίκητων βραχονησίδων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, μία μόλις μέρα πριν τη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ , διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «ξεπούλημα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση εάν «ανακτήσει την αναπνοή της» και «δοθεί λίγος αέρας».

Αναφορικά με τη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι θέλει να εξηγήσει στους δύο ηγέτες με λεπτομέρειες ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει κάτι και αλλάζει.

«Η οικονομική ανάκαμψη είναι αναγκαία για να επιτύχουμε τους στόχους μας» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει προσαρμογές του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. «Θέλουμε μόνο να είμαστε βέβαιοι ότι τους επιτυγχάνουμε διατηρώντας την κοινωνική συνοχή. Αλλά χρειαζόμαστε να ξαναπάρουμε ανάσα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top