Select Menu

Το διμερές αμυντικό σύμφωνο ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία που υπογράφτηκε το 2007 παραμένει ενεργό! Αυτή η σαφώς απειλητική αναφορά προέρχεται από τον Ιρανό υπουργό Άμυνας, ο οποίος δήλωσε επιπρόσθετα ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθεί!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το πρόβλημα στη συριακή κρίση είναι ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τρομοκρατικές ομάδες. Πρόσθεσε δε, ότι εάν δεν κατορθώσει να τις αντιμετωπίσει, τότε θα ενεργοποιηθεί το διμερές αμυντικό σύμφωνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υποβολή σχετικού αιτήματος από την πλευρά της Συρίας.

Το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει ο υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σαφώς αποτρεπτικό. Προσπαθεί να υπενθυμίσει προς όλους όσοι επιθυμούν την κατάρρευση – ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εισέλθει στη σύγκρουση και το Ιράν, κάτι που θα συνεπάγεται αυτόματα τη γεωγραφική επέκταση της σύγκρουσης…

Τώρα το πόσο πειστική είναι αυτή η απειλή, το ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί προς τις δυτικές χώρες κυρίως, οι οποίες θα πρέπει να αξιολογήσουν ποια θα ήταν η αντίδραση της Μόσχας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εν τω μεταξύ, παρασκηνιακά, οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία δείχνουν να συνεχίζονται…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top