Select Menu

Του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου

Η αναμέτρηση με το σύστημα ξεκινά με την εσωκομματική πάλη και όσοι έχουμε παλέψει εσωκομματικά, για να μην πάρει τον κατήφορο ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκαμε, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει άρνηση του Υπουργείου, σύγκρουση με την ηγεσία, αναμέτρηση με το σύστημα, «κόψιμο» από τα Μέσα Ενημέρωσης, διωγμός, παγίδες, επιθέσεις, γενικευμένη απαξίωση. Σημαίνει να έχεις καθαρή τη συνείδησή σου και να μένεις σε νοίκι και να ντρέπεσαι γι’ αυτούς που μένουν στις βιλάρες τους!

Και, βέβαια, οι ίδιοι καμαρώνουν, γιατί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ερίζουν σήμερα, ενώ ακριβώς αυτά που είχαν να μοιράσουν, τα μοίρασαν ως σκυλιά αλληλοτρωγόμενα, αλλά με συγκεκριμένες συνθήκες! Μαζί γεμίσατε τον άβακα της διαφθοράς, μαζί ανορθώσατε λίθο-λίθο το λόφο των σκανδάλων, μαζί εκπληρώσατε τις εντολές του διεθνούς συστήματος, τα ίδια εγκλήματα είχατε διαπράξει!

Είστε οι πολιτικοί μεταπράτες, το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των διαφθορέων σας! Μαζί τα φάγατε όλοι οι βαρώνοι του συστήματος! Και έχετε εξασφαλίσει τη γενικευμένη ατιμωρησία σας, ακριβώς διότι πίσω από εδώ, όταν γίνονται Εξεταστικές, δεν καλούνται αυτοί που οφείλουν και κάποιοι που έχουν την βαρύτατη ευθύνη για όσα συντελέστηκαν στη χώρα, στέλνουν υπομνήματα για να κρυφτούν!

Το ΠΑΣΟΚ σαν Κυβέρνηση, δυστυχώς, είναι πλέον ένα πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό κόμμα. Έμεινε στα μισά του δρόμου ως ανολοκλήρωτο πολιτικό υποκείμενο. Κυριάρχησε πάλι, δυστυχώς, αυτό που ο Ανδρέας Παπανδρέου κατήγγειλε την περίοδο του 1965, δηλαδή η αμερικανική ομπρέλα. Ο όψιμος φιλοαμερικανισμός και, βέβαια, ο νεοφιλελευθερισμός δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Ας δούμε το Μάνο και τον Ανδριανόπουλο την περίοδο του 2004. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το κόμμα απορροφήθηκε και μεταλλάχθηκε μέσα σ’ αυτό το σύστημα. Εξόντωσε το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και τώρα απομακρύνει την κοινωνική του βάση. Είστε, δυστυχώς, προνομιακοί απολογητές της νέας τάξης πραγμάτων! Συναγελάζεστε σ’ ένα άλλο επίπεδο το οποίο, δυστυχώς, έχει να κάνει με νέους κύκλους εξουσίας, οι οποίοι είναι εκτός χώρας και έχουν αλλότρια σχέδια!

Και, βέβαια, σε λίγο καιρό θα καλεστεί αυτός ο λόχος να ψηφίσει το φασιστικό εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα διορίζονται οι Βουλευτές και βέβαια με μυστική διπλωματία προχωρούν μία σειρά εξελίξεις, για τις οποίες θα μας βρείτε απέναντι!

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την Κυπριοποίηση της Θράκης –φτιάξατε τον Καλλικράτη μ’ αυτούς τους τρεις δήμους τους ισλαμικούς και τα παρεπόμενα- δεν θα επιτρέψουμε τη διχοτόμηση του Αιγαίου και ελπίζουμε στις αρχές του Γενάρη ο κ. Παπανδρέου, όταν θα ανακοινώνει με τον κ. Ερντογάν τις συμφωνίες τους –και εδώ έλεγε ότι δεν έκλεισε καμία συμφωνία, ενώ εκεί θα αποκαλύψει ξαφνικά ότι έκλεισε- να μην αποτελεί αυτό εθνική υποχώρηση. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να δώσετε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια ούτε να φέρετε πάλι το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο.

Στον οικονομικό τομέα, δυστυχώς, υπάρχει μία μεγαλύτερη υποκρισία απ’ ό,τι φαίνεται μέσα στο διεθνές πλέγμα ανταγωνισμού Ευρώπης και ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε χειρότερη θέση απ’ ό,τι βρίσκεται το ευρώ. Το ευρώ, όμως, έχει πολιτική αστάθεια και ακριβώς εκεί έγκειται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η παγκόσμια φούσκα του δολαρίου είναι αυτή που συμπαρασύρει τις εξελίξεις. Η υπονόμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής συνοχής γίνεται ακριβώς με τους αδύναμους κρίκους του ευρωπαϊκού νότου.

Το δολάριο –και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό- έχει να κάνει με τα εξής στοιχεία, τα οποία έχουμε από σήμερα. Ανατιμήθηκε τεχνητά σε σχέση με το ευρώ, χωρίς καμία υπόσταση. Το τρέχον σωρευτικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 1,56 τρισεκατομμύρια δολάρια, στο 10,6% του αμερικανικού Α.Ε.Π. Δεν είδαμε μέτρα λιτότητας. Είδαμε να κόβεται ατελείωτο χαρτί! Είδαμε να κόβουν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο διάστημα, για να καλύψουν τα ελλείμματά τους και η Βουλή και η Γερουσία πήραν αποφάσεις αλληλοδιαδόχως ,για να καλύψουν ακριβώς αυτό το τέχνασμα. Υπήρχε αύξηση του αμερικανικού χρέους στα 12,394 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Για να το αντιμετωπίσουν, λοιπόν, αυτό, κόβουν νόμισμα –χαρτί είναι- όσο θέλουν! Και έχουμε αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο παιχνίδι στα παράγωγα που έχει ξεπεράσει τα 700 τρισεκατομμύρια δολάρια! Μέσα σε μία πενταετία έφτασε από τα 150 τρισεκατομμύρια δολάρια στα 700 τρισεκατομμύρια δολάρια! Και βλέπουμε το παγκόσμιο Α.Ε.Π. που είναι 60 τρισεκατομμύρια δολάρια, το παγκόσμιο χρέος να ξεπερνάει πλέον τα 60 τρισεκατομμύρια δολάρια! Ήδη οι Ρώσοι αυτές τις ημέρες αγόρασαν 50 τόνους χρυσού και έχουν αποθεματικό πλέον 1000.

Άρα, λοιπόν, τι συμβαίνει μπροστά μας; Τι γίνεται με τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο; Πώς δικαιολογούνται τα τετράκις τρισεκατομμύρια δολάρια που κυκλοφορούν; Πώς αντιμετωπίζεται αυτός ο κίνδυνος; Έρχονται και μας λένε για παγκόσμια διακυβέρνηση, για παγκόσμιο νόμισμα. Ετοιμάζουν πράγματι το παγκόσμιο οικονομικό πραξικόπημα! Πώς αλλιώς θα σβήσουν τα χρέη τους; Θα πρέπει να καταρρεύσουν! Οι ίδιοι το ομολογούν στις μελέτες τους! Και αυτό πλέον έχει γίνει κοινό μυστικό! Τι θα εμποδίσει τις τράπεζες των ΗΠΑ και τους πελάτες τους να δημιουργήσουν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια, πενήντα τρισεκατομμύρια δολάρια, μέσα από τα πληκτρολόγια των υπολογιστών τους και να αγοράσουν όλα τα ομόλογα και τις μετοχές στον κόσμο, μαζί με τη γη και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, με την ελπίδα να αποκομίσουν κεφαλαιακά κέρδη και να τσεπώσουν τη διαφορά των επιτοκίων, τα spreads, χρησιμοποιώντας δανεικά με κόστος επιτοκίου μικρότερο του 1%;

Αυτή είναι μία ερώτηση, την οποία δεν μπορούν να απαντήσουν οι μεγιστάνες οικονομολόγοι του κόσμου ούτε οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι! Αυτό που σας θέτω, τέθηκε σε όλες τις συσκέψεις της «Global Crisis» και στις συναντήσεις του Νταβός και παντού και κανείς δεν απαντά, γιατί δεν υπάρχει καμία ρήτρα ευθύνης παγκόσμια!

Και μας απαντούν πολιτικά «θα φτιάξουμε την παγκόσμια κυβέρνηση»! Το λέει ο π. Πρωθυπουργός της χώρας! Τρία χρόνια τώρα μας το λέει! Δηλαδή, πώς θα γίνει και το παγκόσμιο νόμισμα; Ίσως, λέει, με μία δέσμη νομισμάτων υποστήριξης. Αν, όμως, θέλουν να σβήσουν το χρέος, θα μηδενίσουν την αξία του ευρώ και του δολαρίου μαζί και μ’ αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουν καινούργιο νόμισμα, το οποίο θα μπει στην αγορά, θα καταργήσει όλες τις άυλες αξίες και θα μείνουν μόνο οι τίτλοι ιδιοκτησίας! Όλο το χαρτονόμισμα, όλα τα ομόλογα δεν θα έχουν καμία αξία! Δεν τους συμφέρει να έχουν ανταλλακτική αξία! Αυτό είναι το παγκόσμιο πραξικόπημα, για να σβήσουν τα δικά τους χρέη και να χρεοκοπήσουν την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία μαζί και όλους τους άλλους.

Έχουμε, λοιπόν, αυτό το αδιέξοδο! Αν αυτό θα γίνει σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο ή σε ενάμιση χρόνο ή σε δύο, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το πότε μεθοδεύεται. Σίγουρα, όμως, είναι σε αδιέξοδο, γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ακριβώς ότι ξαφνικά εμείς που βρεθήκαμε να χρωστάμε 150 δισεκατομμύρια ευρώ, δανειζόμαστε τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι για να πληρώσουμε τους τόκους! Δεν είναι για να βγούμε από την κρίση!

Είμαστε σε ύφεση! Όλα τα εισπρακτικά μέτρα της Κυβέρνησης οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, τη χρεωκοπία ! Καμία λύση δεν προκύπτει απ’ όλες αυτές τις πολιτικές ούτε ισχύουν αυτά που λέτε για τους αναπτυξιακούς νόμους και τα υπόλοιπα! Την αγορά τη βουλιάξατε! Είστε μέρος αυτού του παγκόσμιου προβλήματος και συστήματος. Το υπηρετείτε πιστά και θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα στον όλεθρο!

Εμείς –και ολοκληρώνω μ’ αυτό- ένα μικρό σε μέγεθος κόμμα, σηκώσαμε τεράστιο, υπερβολικό βάρος για τις πλάτες μας στο διάστημα που πέρασε, δείχνοντας μέγιστη καλή θέληση και υπομονή, ελπίζοντας ότι θα μας ακούσετε, ότι θα ακούσετε την κοινή λογική του πολίτη που καθημερινά μας τροφοδοτεί με μηνύματα και προτάσεις.

Δυστυχώς, κωφεύσατε! Ακούτε τα αφεντικά σας που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και εσείς είστε οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε ήταν σοσιαλιστές, τώρα νεοφιλελεύθεροι και αύριο ουραγοί και ίσως εξαφανισμένοι από τη χώρα με ειδικά τσάρτερ!

metharros.gr (από ομιλία του στη Βουλή με ελάχιστες προσθήκες επικαιροποίησης)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top