Select Menu

Tου ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Μια σημαντική πρωτοβουλία, που έχει αγγίξει τις καρδιές πολλών Ελληνοαυστραλών, εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας.

Ως επείγουσα και άμεση απάντηση στους Έλληνες στην πατρίδα που υποφέρουν, η νεοϊδρυθείσα και μη κερδοσκοπική οργάνωση «Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας», θα βοηθήσει άτομα και οικογένειες που χρειάζονται άμεση βοήθεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Νέου Κόσμου" σε συνεργασία με τη μεγάλη διεθνή ταχυμεταφορική εταιρεία DHL και τον πολιτειακό διαχειριστή της στην Κουϊνσλάνδη και τη Βόρεια Περιοχή (Northern Territory), κ. Ronnie El Cheikh, θα παραδοθούν δέματα βοήθειας, αξίας περίπου πολλών χιλιάδων δολαρίων. Τα δέματα αυτά αποτελούνται από δωρηθέντα αντικείμενα -τρόφιμα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια- που θα μεταφερθούν δωρεάν στις 23 Ιουλίου και εντός τριών ημερών θα παραδοθούν σε ελληνικές οικογένειες.

Όπως δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» η ιδρύτρια της οργάνωσης «Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας», Εύη Γιαννά, η οργάνωση αποτελείται από Έλληνες και φιλέλληνες απ' όλο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ενδυναμώσουμε την υποστήριξη των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο και να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο. Η πλειοψηφία των μελών μας προέρχεται από την Ελλάδα και την Αυστραλία, αλλά έχουμε επίσης μέλη και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, και χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής και αλλού» είπε η Έφη Γιαννά.

Ενώ η οργάνωση εδρεύει στη Μελβούρνη, όπου και γεννήθηκε η ιδέα αυτή, μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας επεκτάθηκε, έχοντας περίπου 2000 μέλη στη σελίδα της στο Facebook. Το όραμά της, ότι «ο κάθε Έλληνας είναι πρεσβευτής της Ελλάδας», όπως λέει η Εύη Γιαννά, σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες οφείλουν να παίξουν κάποιο ρόλο, βοηθώντας έτσι την πατρίδα.

Μετά από πολλά αιτήματα για βοήθεια που τους έστελναν απελπισμένοι Έλληνες, οι «Πρεσβευτές της Ελλάδας» συνεργάστηκαν με σκοπό την επείγουσα βοήθεια για την κάλυψη βασικών αναγκών διαφόρων οικογενειών στην Ελλάδα.

‘Όπως είπε η Εύη Γιαννά, η βοήθεια και το περιεχόμενο των δεμάτων συλλέχτηκε μέσω δωρεών διαφόρων ατόμων στην οργάνωση.

«Ο καθένας καλείται να συμμετάσχει σε όλες τις φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες μας, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Μέσω των συνδυασμένων προσπαθειών όλων μας, μπορούμε να βοηθήσουμε όσους δεν είναι και τόσο τυχεροί» λέει η Εύη Γιαννά.

Όπως είπε η ιδρύτρια της οργάνωσης, το πρώτο επόμενο βήμα των «Πρεσβευτών», είναι να διεξαχθεί έρανος. Μετά από την επικοινωνία που η οργάνωση είχε με φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει, η επιτροπή θα επιλέξει μια από τις οργανώσεις, την οποία και θα υποστηρίξει και με την οποία θα συνεργάζεται.

«Θα είναι μια δύσκολη απόφαση. Υπάρχουν τόσα πολλά άξια αίτια, αλλά η κάθε μικρή συνεισφορά που μπορούμε να κάνουμε, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ανθρώπων που υποφέρουν αυτή τη στιγμή».

Η φιλανθρωπία δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο «Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας» σκοπεύουν να υποστηρίξουν την πατρίδα. Η υπόθεσή τους έχει έναν υψηλότερο σκοπό - το όραμα ο κάθε Έλληνας να γίνει πρεσβευτής της Ελλάδας, υπερήφανος για την κληρονομιά του.

«Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την Ελλάδα και την θετική εικόνα της στα ΜΜΕ, που προωθούν τον ελληνισμό και τον ελληνικό πολιτισμό. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μελλοντικές μας φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε» είπε η Εύη Γιαννά, προσθέτοντας ότι η οργάνωση επικεντρώνεται γύρω από την δράση.

«Πιστεύουμε ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πρωτοβουλίες που είναι μια πραγματική αντανάκλασή τους, όπως είναι η άσκηση πίεσης στα ΜΜΕ εναντίον αρνητικής εικόνας των Ελλήνων στα ΜΜΕ, η αποστολή επείγουσας και άμεσης βοήθειας σε οικογένειες στην Ελλάδα, διοργάνωση εράνου και πολλά άλλα».

Η ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία και παγκοσμίως, δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η οργάνωση, όπως μας είπε η Εύη Γιαννά, είναι οργανισμοί και επιχειρήσεις να σταθούν στο πλάι της, έτσι ώστε οι πρωτοβουλίες να γίνουν μεγαλύτερες και πιο εύστοχες.

«Καλούμε όλες τις ελληνικές οργανώσεις και ενώσεις να υποστηρίξουν τον αγώνα μας. Μέσω του θετικού μηνύματος που προωθούμε, έχουμε αγγίξει πολλούς Έλληνες σ' όλο το κόσμο, οι οποίοι έχουν συνδεθεί απολύτως με την ομάδα και το όραμά μας. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί τα απελπισμένα άτομα και οι οικογένειες από την Ελλάδα έχουν πάρει το θάρρος να επικοινωνήσουν μαζί μας άμεσα. Έχουν αισθανθεί πραγματική επιθυμία μας να βοηθήσουμε, και το πάθος μας και τα έχουν αγκαλιάσει. Έχουμε λάβει πολλά είδη αιτήσεων για βοήθεια, και τώρα μπορούμε να λειτουργήσουμε ως δίαυλοι δραστηριοτήτων που θα κάνουν μια πραγματική διαφορά στις ζωές των Ελλήνων».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top