Select Menu

Του Ευάγγελου Σταυριανάκη. 

Μέσω της φιλελεύθερης πολιτικής  γίνεται προσπάθεια για κοινωνική πολιτική. Η προσπάθεια για την κοινωνική πολιτική αφορά την μείωση των οικονομικών επιβαρύνσεων στους Έλληνες. Η φιλελεύθερη πολιτική χρησιμοποιεί το τυράκι που είναι η εικονική ελάφρυνση του φορολογούμενο, ενώ η φάκα είναι το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν είναι κακό να πουλάς γη, είναι κακό όμως να μην την αντικαθιστάς με γη. Πουλάς κάποιο προϊόν για να επενδύσεις σε ένα άλλο. Το άλλο προϊόν δεν το βλέπω ξεκάθαρα. Είναι μήπως η φορολογική ελάφρυνση; Αυτό δεν είναι προϊόν. Το κράτος πρέπει να βρει προϊόν που να δημιουργεί υπεραξία , γιατί μέσω αυτής  θα πρέπει να γίνει η φορολογική ελάφρυνση του Έλληνα.

Το μεγάλο ξεπούλημα δεν είναι καθαρή λύση. Είναι λύση αλλά με πολλά ερωτηματικά και υπεκφυγές. Αν θέλουν οι ξένοι επενδυτές να αγοράσουν είναι ευπρόσδεκτοι. Αλλά όπως σε μια επιχείρηση, αν κηρύξει πτώχευση ή οι υπάλληλοί της δεν πληρώνονται σωστά και ανάλογα με το συμφωνηθέν ευρωπαϊκού επιπέδου   μισθό ή ακόμα και αν υπάρξουν παρατυπίες φορολογικές και μη, η επιχείρηση κλείνει.

Και επειδή μια παραλία δεν κλείνει , ούτε ένα λιμάνι, ούτε ένα αεροδρόμιο και για να μην μακρηγορούμε κανένας οργανισμός κοινής ωφέλειας , η μόνη λύση είναι να ξαναγυρίσει από εκεί που προήλθε,  δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο.

Αυτό χρειάζεται , κατά την ταπεινή μου γνώμη να τεθεί επί τάπητος  στους ‘επενδυτές’. Είτε το δουλεύετε καλά  και σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και το επαγγελματικό και κοινωνικό κεκτημένο είτε πάτε σπίτι σας. Αλλά και στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει η γραφειοκρατία και τα κάθε λογής κωλύματα.

Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι στο τρένο είτε είσαι επιβάτης είτε ο οδηγός. Οι επιχειρηματίες είναι οι επιβάτες και όχι ο οδηγός. Οι επιβάτες-επενδυτές  πληρώνουν εισιτήριο για να το χρησιμοποιήσουν. Ο Έλληνας είναι ο οδηγός για αυτό και πρέπει να είναι ξύπνιος και να μη  εφησυχάζετε. Έχε το νου σου Έλληνα.

Η αγορά βρίθει από επενδυτές ικανούς και έξυπνους αλλά και από επενδυτές κοράκια. Και για να διώξεις τα κοράκια , πρέπει να μην υπάρχει πτώμα. Η Ελλάδα δεν είναι πτώμα και ούτε πρόκειται να γίνει.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top