Select Menu

Μια ολόκληρη περίοδος δισταγμών και αγκυλώσεων τελείωσε, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και πρόσθεσε ότι"«πρέπει να νικήσουμε στην Ελλάδα τις αντιστάσεις του παλιού που πεθαίνει".

Τόνισε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός έδειξε πολύ μεγάλη πολιτική ωριμότητα, ψηφίζοντας τη ΝΔ και συμπλήρωσε πως "τώρα οφείλει το πολιτικό σύστημα να δείξει αντίστοιχη ωριμότητα με δύο άμεσους στόχους: να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό".

Όσον αφορά το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή θα γίνει μόλις βελτιωθεί η θέση της χώρας, όταν δηλαδή εφαρμοστούν αυτά που πρέπει να εφαρμοστούν και η Ελλάδα πιάσει τους στόχους της.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία για επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής το ταχύτερο δυνατό και πρόσθεσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Α.Σαμαρά στη συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ


Ο ίδιος αναφέρθηκε στη δράση των κουκουλοφόρων, λέγοντας ότι το φαινόμενο θα σταματήσει, ενώ θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

"Δεν μπορεί να έχουμε την πιο ελαστική νομοθεσία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Αυτό θα αλλάξει συναινετικά" τόνισε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύντομα θα προχωρήσει η ανακήρυξη της ΑΟΖ, επίσης συναινετικά.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, λέγοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προτάσσει προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

"Δεν θα το επιτρέψει ο λαός, αλλά πριν τον λαό δεν θα το επιτρέψω εγώ", ξεκαθάρισε.
Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μπαρόζο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top