Select Menu

Ρήγμα 1,5 μέτρου έχει υποστεί το «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» όπως διαπίστωσε επαγγελματίας δύτης. Το συγκεκριμένο ατύχημα ερευνά το λιμενικό στη Σύρο, αλλά δυστυχώς δεν είναι το μόνο. Εκτός από τις προσκρούσεις υπήρξε και ατύχημα με πυροσβέστη που συμμετείχε στην απάντληση υδάτων από το Νήσος Χίος.

Έπειτα από επιθεώρηση από Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων στο λιμάνι της Σύρου στο Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη διαπιστώθηκε ότι το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα διαστάσεων 1,5 μέτρων ύψους και ενός μέτρου μήκους σε βάθος περίπου 2 μέτρων από την ίσαλο γραμμή, στην αριστερή πρυμναία πλευρά.
Από το ρήγμα προέκυψε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την κατάκλιση διαμερισμάτων (V13 – V12), καθώς και παύση λειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής λόγω ζημιάς στην αριστερή έλικα.

Με μέριμνα και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, καθώς και προσωπικού Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.» πραγματοποιείται απάντληση με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επίσης διενεργήθηκαν καταδυτικές εργασίες με τοποθέτηση αυτοσχεδίων παρεμβισμάτων – υλικών (μουσαμά, νάιλον κ.λπ.) με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η εισροή υδάτων, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.



Κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του εξοπλισμού απάντλησης υδάτων στο «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στέλεχος Π.Υ. επέπεσε σε χώρο εντός του μηχανοστασίου από ύψος περίπου 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να διεκομίσθη στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο όπου και εισήχθη για ιατρική παρακολούθηση και αντιμετώπιση των τραυμάτων στη δεξιά ωμοπλάτη και τα πλευρά.

Προανάκριση για το περιστατικό τραυματισμού στελέχους Π.Υ. διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

Παράλληλα, κατόπιν προσωρινής αποκατάστασης ζημιάς του Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 5» Ν.Π. 11419 καθώς και κατάθεσης βεβαιωτικού κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, σύμφωνα με το οποίο η κλάση του διατηρείται για ένα μήνα, έγινε άρση απαγόρευσης συνέχισης πλόων, ενώ βραδινές ώρες χθες απαγορεύθηκε ο απόπλους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι 473 επιβάτες αποβιβάσθηκαν και μεταφέρθηκαν με μέριμνα της εταιρείας σε καταλύματα της περιοχής, ενώ πρωινές ώρες σήμερα πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Προανάκριση για το περιστατικό ελαφριάς πρόσκρουσης του «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 5» επί του «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top