Select Menu

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Δε ξύπνησα καλά σήμερα συνέλληνες. Μια η βαρυχειμωνιά στη Μελβούρνη που δε λέει να κοπάσει λίγο, μια οι..."φανφάρες" της Γκίλλαρντ για το έγκλημα της εγκατάλειψης ενός ακόμη πλοίου με λαθρομετανάστες που έπεσε στα βράχια του νησιού των Χριστουγέννων, μια τα καμώματα των ηγετών της Ευρωζώνης, που δε λένε να καταλάβουν ή κάνουν πως δε καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ελπίζοντας σε ...θαύμα εξ ουρανού(;), μια ο...καφές που ήταν ξεθυμασμένος επειδή τον άφησα χτές εκτός ψυγείου, το μάτι δεν άνοιξε καλά.

Και το ...γλυκό έδεσε για τα καλά, όταν πριν λίγο, άκουσα στο ABC τις δηλώσεις Ομπάμα για τον νέο νόμο περι υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και την ανάλυση που έκανε περι αυτού ο έγκριτος Ελληνο-αυστραλός συνταγματολόγος Κρίς Αντωνιάδης. Ομολογώ οτι δεν είχα δώσει και πολύ σημασία σε έναν ανακατασκευασμένο νόμο που αφορούσε μόνο τους Αμερικάνους και τις παλινωδίες τους σε μια υγεία που εδώ και δύο αιώνες είναι μια αγιάτρευτη πληγή γι αυτούς. Εκεί όμως που στάθηκα, και στάθηκα με τρόμο, ήταν όταν ο Αντωνιάδης σχολίασε το άρθρο 25.21, στη σελίδα 1000 του νόμου. Εκεί πραγματικά μου έφυγε η γουλιά του καφέ απ το στόμα, βήχοντας.

Κατ΄αρχάς, να πούμε δυό λογάκια γι αυτόν τον ...περίφημο νόμο, που περίμενε όλη η αμερικανική κοινωνία ως μάνα εξ ουρανού. Ο νόμος αυτός, δεν έχει τίποτε το...κοινωνικό, ούτε έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον αμερικάνικο λαό. Είναι ένα πολιτικό έκτρωμα, που έγινε για να ...χαιδέψει ΟΛΟΥΣ τους φορείς και ΟΛΕΣ τις τάσεις. Λίγο απ όλα και όλα απο λίγο. Δεν απλουστεύει, αλλά αντιθέτως, περιπλέκει τόσο πολύ τα πράγματα, που είναι ζήτημα αν τον καταλάβουν ακόμη και οι πιο ειδικοί στο θέμα. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. το ζητούμενο είναι να μην τον καταλάβει ο λαός, μιας και επίκεινται εκλογές και μάλιστα εξαιρετικής σημασίας για τον..."συμπαθή" μαυρούλη. Με πιο απλά λόγια, ο νόμος αυτός είναι ο πιό αντι-κοινωνικός νόμος που θεσπίστηκε ποτέ, με ...φιλο-λαικό προφίλ. Πως γίνεται αυτό; Ελα μου ντε! Για να καταλάβει κάποιος όμως αυτό που διατύπωσα πρίν, θα πρέπει να μπορεί να διβάζει, όχι τις γραμμές του κειμένου, αλλά την ΟΥΣΙΑ που απορρέει απο αυτό. Και η ουσία αυτή, δεν είναι για καλό.

Δεν θα σταθώ όμως ούτε στις αντι-κοινωνικές του διατάξεις, ούτε στην ταλαιπωρία που μέλλεται να προκαλέσει, ούτε στο χάος που θα προκληθεί αμέσως μετά την εφαρμογή του τον Μάρτιο του 2013, ούτε και στις ...ουρές απο δεσμίδες δολλαρίων σε κέρδη που θα αποφέρει στους φαρμακοβιομηχάνους και στους λοιπούς...ενδιαφερόμενους. Θα σταθώ σε εκείνο το επίμαχο σημείο που σχολίασε ο Κρις Αντωνιάδης, το πατριωτάκι μας που...ρυθμίζει τη συνταγματικότητα των νόμων που ψηφίζουν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο (ο οποίος Αντωνιάδης είναι και μέλος της βουλής των πολιτών! και να το κάνω πιο λιανά, αν αυτός πεί οτι ένας νόμος που έρχεται προς ψήφιση είναι αντι-συνταγματικός, ο νόμος αυτός πάει στα ...σκουπίδια. Τόσο απλά!)

Η παράγραφος αυτή, λέει επι λέξει: The government will establish a National Medical Device Registry, a class II device that is implantable! (Secτion 25.21, Page 1000), δηλαδή σε μετάφραση "Η κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα Εθνικό Ιατρικό Μητρώο Συσκευών(;), μία κλάσης ΙΙ συσκευής, η οποία θα είναι...εμφυτεύσιμη"!!!

Ε, εκεί ήταν που μού φυγε ο καφές απ το στόμα! Εμφυτεύσιμη; Δηλαδή; τι θέλει να μας πεί ο...αξιότιμος μαυρούλης Ομπάμα; Οτι θα πρέπει όλοι πλέον οι Αμερικάνοι, προκειμένου να απολαμβάνουν τα προνόμια του νόμου αυτού, να δεχτούν να τους εμφυτευθεί αυτή η...συσκευή που προβλέπεται απο αυτό το...Εθνικό Ιατρικό Μητρώο Συσκευών; Και τι είδους συσκευή είναι αυτή αξιότιμε κύριε Πλανητάρχα μας; Μήπως είναι το περίφημο VeriChip, το οποίο είναι στα σκαριά και σε πειραματικό στάδιο απο το...2002;

Ε, λοιπόν ναι! Δε χρειάζεται να μας το... διευκρινίσει ο ...συμπαθής μαυρούλης Πρόεδρος των ΗΠΑ, περι αυτού πρόκειται! Το περίφημο αυτό τσιπάκι, που έχει το μέγεθος ενός...κόκκου ρυζιού, είναι και το κεντρικό σημείο αυτού του απαίσιου νόμου, που σηματοδοτεί και επίσημα την αρχή του σφραγίσματος για το οποίο μας είχε προειδοποιήσει ο Ιωάννης ο Θεολόγος στην "Αποκάλυψή" του πρίν απο 2000 παρα κάτι χρόνια.

Και για να γίνω πιο σαφής, μιας κι ο Ιωάννης μιλάει, εκτός των άλλων, οτι χωρίς το χάραγμα δεν θα μπορεί ουδείς να αγοράσει ή να πουλήσει, σας ενημερώνω οτι στην Αμερική, χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν υπάρχεις. Δεν μπορείς να πιάσεις δουλειά πουθενά, δεν μπορείς να κάνεις καμία δικαιοπραξία (αγοραπωλησία ακινήτου κλπ), άρα δεν μπορείς να έχεις χρήματα (εκτός αν ...τα βγάζεις με παράνομο τρόπο και "μαύρα"), άρα...δεν ζείς! Και ο Αριθμός αυτός είναι υποχρεωτικός για όλους, και τον λαμβάνεις απο την ηλικία των 18 ετών, όταν και είσαι σε ηλικία για να ...παράγεις. Μέχρι τα 18 σου, βρίσκεσαι κάτω απο την κάλυψη του Αριθμού κοινωνικής Ασφάλισης των γονέων σου. Μετά ...παίρνεις τον δικό σου.

 Και με την αιτιολογία που επικαλείται ο νόμος, για αλόγιστη χρήση φαρμάκων, για κομπίνες στα νοσοκομεία μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (σας θυμίζει τίποτε αυτό;) και φυσικά την αναγνώριση των άστεγων ασθενών που κατακλύζουν τα δημόσια νοσοκομεία (όσα έχουν μείνει), ο...νομοθέτης εισηγείται τη θέσπιση του Εθνικού Ιατρικού Μητρώου Συσκευών, οι οποίες και θα αναγνωρίζουν ποιός είσαι, τι είσαι, τι ιατρικό φάκελο έχεις, απο τι πάσχεις, τι φάρμακα έχεις πάρει, εν ολίγοις το φύλλο μητρώου της ...ζωής σου! Χωρίς την εμφύτευση του συγκεκριμένου τσίπ, σου απαγορεύεται η είσοδος σε οποιοδήποτε νοσοκομέιο ή ιατρείο καθώς και η οποιαδήποτε χορήγηση ιατρικής βοήθειας! Αν δηλαδή, ένας γιατρός διαπιστώσει οτι δεν έχεις επάνω σου αυτό το πράγμα, ο νόμος του απαγορεύει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεσαι διότι του το απαγορεύει ρητά ο νόμος του...μαυρούλη!

Απαίσιο ε;

Και εν πάσει περιπτώσει, θα μου πείτε, αυτό στην Αμερική πρόκειται να συμβεί! Σωστά; Λάθος! Οπως όλοι γνωρίζετε και γνωρίζω, ό,τι θεσπίζεται στην πέραν του Ατλαντικού...Dreamland, εξαπλώνεται με αστραπιαία ταχύτητα σε όλον τον δυτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας! Να γιατί γίνεται όλη αυτή η ...αναμπουμπούλα για το Ευρώ, να γιατί παλεύουν με νύχια και με δόντια οι Αμερικάνοι να μας αναγκάσουν να γίνουμε οι...Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, να γιατί θέλουν αμέτι-μουχαμέτη να εξοντώσουν κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε κράτος που αντιστέκεται σε αυτά που προσπαθούν να επιτύχουν μέσω ..."Αραβικών ανοίξεων" και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, να γιατί θέλουν τον απόλυτο έλεγχο του χρήματος μέσω των τραπεζών τους (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Goldman Sachs με τη συνεργασία των οίκων αξιολόγησης Moody's, Fitch και πάει λέγοντας).

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται...συνωμοσιολογικά, συμπτώσεις, παρερμηνείες και άλλα τέτοια ...ορθολογικά και μέχρι χτές ίσως και να ήταν, αλλά όχι σήμερα. Ο Ιωάννης είναι σαφέστατος επι του συγκεκριμένου σημείου και η σημερινή πραγματικότητα τον επαληθεύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
"...καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ..."

Πόσο πιο καθαρά θα έπρεπε να μας το πεί δηλαδή; Μήπως να μας...έδινε και τις σημερινές ακριβείς λεπτομέρειες; Μήπως να μας περιέγραφε επ ακριβώς και τον ...νόμο Ομπάμα; Ε, όχι φυσικά!

Το κακό λοιπόν με το εδάφιο του νόμου και τις παραγράφους της Αποκάλυψης είναι ότι ταιριάζουν ΤΡΑΓΙΚΑ και μέχρι να δοθούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα (αν ποτέ δοθούν, που δε το νομίζω), θα μας λούζει κρύος ιδρώτας και θα τα έχουμε υπόψιν, όσοι απο μας έχουμε ακόμη πέντε δράμια μυαλό. Μπορεί όλα αυτά να είναι μια καταπληκτικη παρανόηση, όμως προς το παρόν όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτά που βλέπουμε.

Και η ...πλάκα έχει και συνέχεια! Ο Ιωάννης δε σταματά εκεί, αλλά ...συνεχίζει, περιγράφοντας το αποτέλεσμα όλων αυτών, δηλαδή αυτούς οι οποίοι δεν ... ανησύχησαν απο τα ...σημεία των καιρών και υπέκυψαν στα κελεύσματα του νόμου ή των ... σχετικών με αυτόν νόμους, ανα την υφήλιο. Δείτε το κείμενο πώς τα περιγράφει:
"...καὶ ἐπιάσθη τὸ θηρίον καὶ ὁ μετ᾿ αὐτοῦ ψευδοπροφήτης ὁ ποιήσας τὰ σημεῖα ἐνώπιον αὐτοῦ, ἐν οἷς ἐπλάνησε τοὺς λαβόντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ· ζῶντες ἐβλήθησαν οἱ δύο εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς τὴν καιομένην ἐν θείῳ. Καὶ οἱ λοιποὶ ἀπεκτάνθησαν ἐν τῇ ρομφαίᾳ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τῇ ἐξελθούσῃ ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν..."

Εντάξει, τρομαχτικά και γεμάτα συμβολισμούς τα λόγια του Ιωάννη, που καμμιά φορά δε βγάζουν και νόημα αναμεταξύ τους, αλλά...ποιός μπορεί να τον ψέξει, απο τη στιγμή που ο άνθρωπος όταν τα περιέγραφε, βρισκόταν σε κατάσταση ύπνωσης και σε φάση οραματισμού. Τι λογική συνέχεια θα μπορούσε να δώσει ο λόγος του; Περιγράφοντας τον ίδιο τον τρόμο ενσαρκωμένο, πολλές φορές η γλώσσα της διανοίας μπερδεύεται και δεν έχει συνοχή. Το αποτέλεσμα όμως μετράει. Δηλαδή, στο να μπορέσει ο συγγραφέας να σου μεταδώσει το τρόμο, όπως τον είδε ΕΚΕΙΝΟΣ, ως αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πράξης. Και ομολογώ οτι τα καταφέρνει μια χαρά!

Στο "δια ταύτα" τώρα, το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να ... ανησυχήσουμε. Με την καλή ανησυχία όμως. Σίγουρα, δεν είναι καλό το να βρεθούμε καλά-καθούμενα, με ένα ...τσιπάκι που ξεγυμνώνει ολόκληρο το είναι μας, να ...κολυμπάει στις φλέβες μας ανεξέλεγκτα. Και μάλιστα, στο δεξί μας χέρι! (Γαμώτο, κι αυτό σύμπτωση;;;)

Και στη τελική, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά όταν υπάρχουν ταυτίσεις της πραγματικότητας με κείμενα 2000 χρόνων ε, τότε εκεί έχουμε θέμα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top