Select Menu

Η κυβέρνηση των παραιτήσεων. Έτσι πρέπει να μετονομαστεί η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του Αντώνη Σαμαρά, αφού δεν περνάει (σχεδόν) ημέρα, χωρίς να παραιτηθεί κάποιος. Μετά από τον Ράπανο και τον Βερνίκο, σειρά πήρε ένα άλλο πολύ σημαντικό (αλλά όχι εξέχων) μέλος της πραγματικής κυβέρνησης της χώρας.

Την παραίτησή του - για προσωπικούς λόγους- υπέβαλε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Ιωάννης Κουκιάδης.
H παραίτησή του υπεβλήθηκε με επιστολή του, στις 19 Ιουνίου 2012, προς τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά, γνωστοποιήθηκε όμως σήμερα
Στην επιστολή του, ο κ. Κουκιάδης εξηγεί πως οι λόγοι της απόφασής του να παραιτηθεί είναι καθαρά προσωπικοί, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που έδειξε η Πολιτεία προς τον ίδιο.

Ο καθηγητής κ. Κουκιάδης άσκησε τα καθήκοντα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από την 29η Ιουλίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που αποτελεί, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, τον μοναδικό μέτοχο του Ταμείου.

Τι είναι όμως αυτό το ΤΑΙΠΕΔ; Μα, είναι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων (δηλαδή ξεπουλήματος) και η ακριβής του ονομασία είναι Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Είναι, δηλαδή, το ταμείο εκείνο που δημιουργήθηκε για να τα δώσει όλα στους «δανειστές». Μάλιστα, τα μέλη αυτού του ταμείου εγκρίθηκαν από την τρόικα και τους παρεσχέθη πλήρης ασυλία!
Αυτό το τελευταίο μας οδηγεί σε σκέψεις πως θα υπάρξει λειτουργία του συγκεκριμένου ταμείου, η οποία ενδέχεται να είναι πέρα από το νόμο και κατά των συμφερόντων της χώρας και προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το «έργο» του, παραχωρήθηκε η ασυλία ώστε τα μέλη του να μην νιώθουν πως λειτουργούν με το σοβαρότατο ενδεχόμενο ολοκλήρωσης του βίου τους σε κάποιο κελί…

Το γιατί παραιτήθηκε ο κ. Κουκιάδης (πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ), θα μείνει ανεξιχνίαστο, μέχρις ότου επιστρέψει η δημοκρατία και επαναλειτουργήσει στην Ελλάδα το Ελληνικό Σύνταγμα, οι νόμοι και η Δικαιοσύνη. Κακές γλώσσες αναφέρουν πως έγινε λόγω της υπουργοποίησης Στουρνάρα (μία αναζήτηση στο google και στο youtube θα σας δώσει αποτελέσματα για το σκεπτικό του συγκεκριμένου νεότευκτου υπουργού Οικονομίας), ο οποίος θέλει να προχωρήσει τάχιστα και χωρίς πολλές διαδικασίες την διαδικασία πώλησης των πάντων. Οι ίδιες κακές γλώσσες αναφέρουν πως τελικά ο Σαμαράς (με την βοήθεια Βενιζέλου) μπόρεσε να βρει και να τοποθετήσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, αφού ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζεται ήδη ως ο καλύτερος «πωλητής», αφού είναι από τους λάτρεις του μνημονίου…

Πάντως, αυτή η παραίτηση σε συνδυασμό με τις προηγούμενες των κ. Ράπανου και Βερνίκου «ξενίζει» και δημιουργεί μάλλον αρνητικότατο κλίμα στην ήδη ανύπαρκτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

ΥΓ: Άντε να δούμε ποιός παραιτηθεί αύριο. Πάντως, ο Σαμαράς θα πρέπει να περιμένει για να... αποβιβαστεί τελευταίος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top