Select Menu

Το ενδεχόμενο παράτασης κατά ένα χρόνο – έως το 2014 – της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ισπανίας εξετάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ήδη δεχθεί να αναθεωρήσουν τον στόχο της μείωσης του ισπανικού δημοσιονομικού ελλείμματος σε 5,3% του ΑΕΠ από 4,4% για το 2010.

Νωρίτερα η απόδοση του ισπανικού....
δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 6,6%, μετά την απόρριψη από την ΕΚΤ του σχεδίου διάσωσης της τράπεζας Bankia.

Η ΕΚΤ τόνισε στη Μαδρίτη ότι χρειάζεται μια πιο κατάλληλη κεφαλαιακή ενίσχυση για τη Bankia, καθώς και ότι τα σχέδιά της είναι πολύ κοντά στο να παραβιάσουν την απαγόρευση της ΕΚΤ για τη «νομισματική χρηματοδότηση» ή τη χρηματοδότηση των κυβερνήσεων από την κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα γίνει με την έκδοση κρατικών ομολόγων.

Πιθανότερη η έξοδος της Ισπανίας

Πιο πιθανό σενάριο θεωρεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ισπανία από το ευρώ παρά της Ελλάδας, ο αναλυτής της Strategy Economics, Matthew Lynn.

Μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί και ο κόσμος έχει ήδη βαρεθεί την υπερβολική λιτότητα.

Μάλιστα εκτίμησε πως αν οι Έλληνες δώσουν την ψήφο τους σε μια κυβέρνηση που απορρίπτει το πακέτο διάσωσης, μπορεί να της προσφέρουν επιπλέον κεφάλαια.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top