Select Menu


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, με αντιπροσωπεία εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σήμερα Πρωτομαγιά, συναντήθηκα με τους εργαζόμενους στο Σκαραμαγκά, μια μεγάλη ναυπηγική βιομηχανία, που βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε κρίση. Θέλει μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για να προστατέψουμε την εθνική βιομηχανική υποδομή. Εν προκειμένω, την εθνική ναυπηγική υποδομή. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια για να φτάσουμε σε έναν ενιαίο ναυπηγικό φορέα.

Το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά. Η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη. Οι τράπεζες λειτουργούν. Μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι.

Βεβαίως, στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα, πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους. Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια.

Κάνουμε προσπάθεια αυτές τις μέρες να λύσουμε προσωρινά το πρόβλημα των αμοιβών που οφείλονται στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν, δυστυχώς, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Και επειδή χρειάζεται πάντα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, ειδικότερα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος μας είναι να ερμηνευθούν σωστά οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορούν να έρθουν στα ελληνικά ναυπηγεία ξένα πολεμικά πλοία για να κατασκευαστούν ή για να επισκευαστούν, ώστε να υπάρχει δουλειά σε αυτό τον βιομηχανικό κλάδο.

Και η απώτερη επιθυμία, ο απώτερος στόχος; Η ελληνική εμπορική ναυτιλία να ξανασυνδεθεί με την ελληνική ναυπηγική υποδομή.

Άρα, το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, με προοπτική και ελπίδα. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε."





Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top