Select Menu

«Αναταραχή στην Ελλάδα» έχει τίτλο το ολοσέλιδο αφιέρωμα στις ελληνικές εκλογές που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Le Soir», το οποίο υπογραμμίζει την ανησυχία των Ευρωπαίων και των αγορών, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ ενδέχεται να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Το δημοσίευμα τονίζει πως η διαχωριστική γραμμή αυτών των εκλογών τοποθετήθηκε ανάμεσα στα μνημονιακά και στα αντιμνημονιακά κόμματα. «Είναι προφανές πως το μνημόνιο, η συμφωνία που ορίζει τα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα το δανεισμό της χώρας, απορρίφθηκε από τους Έλληνες ψηφοφόρους», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις απειλές αποκλεισμού τους από την ευρωζώνη και τη λιτότητα που τους αφαιμάσσει και την οποία δεν θέλουν πια, οι Έλληνες είναι φανερά αποπροσανατολισμένοι και δεν ξέρουν πλέον πού να στραφούν», τονίζει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εκλογών, σημειώνοντας πως, αν η κατάσταση παραμείνει «μπλοκαρισμένη», η ΕΕ ενδέχεται να βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο», αντιμέτωπη με μια επιλογή που όλος ο κόσμος φοβάται: είτε να αποδεχτεί να χαλαρώσει τους όρους που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είτε να σταματήσει να τη στηρίζει, γεγονός που θα σήμαινε τη de facto έξοδό της από την ευρωζώνη.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top