Select Menu

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι διαρροές τουριστών προς ανταγωνιστικές χώρες όσο το πολιτικό σκηνικό παραμένει αβέβαιο και πληθαίνουν οι συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.«Αν και η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής προορισμός, οι Ευρωπαίοι κρίνουν ότι ειδικά φέτος είναι καλύτερο να την αποφύγουν», αναφέρει στην ΕΞΠΡΕΣ Έλληνας ξενοδόχος.

Την ίδια στιγμή, οι κορυφαίοι tour operators της Ευρώπης λαμβάνουν εκτάκτως μέτρα για κάθε ενδεχόμενο που θα προκύψει στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Παράλληλα, οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί προειδοποιούν τους πελάτες τους κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας «να πάρουν μαζί τους μετρητά, καθώς στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη θα είναι αδύνατο να πληρώσουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες».

Όσο ηχηρές είναι οι φωνές για το νόμισμα που θα χρησιμοποιεί η χώρα κατά την τουριστική περίοδο, τόσο ισχυρές είναι οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα μας, με τα σενάρια για βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας να πληθαίνουν. Την ίδια στιγμή, πολλοί φοβούνται τα περιστατικά ξενοφοβίας που μπορεί να εκδηλωθούν στην Ελλάδα, κυρίως προς τους Γερμανούς.

Σε μια τέτοια εξέλιξη θα κλονιζόταν η εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη, η οποία θα στέγνωνε χρηματικά, και θα κυριαρχούσε το ερώτημα «ποια χώρα είναι η επόμενη».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top