Select Menu

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
Κάλεσμα στον ελληνικό λαό «να ολοκληρώσει τη νίκη του» απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, θέτοντας παράλληλα ως στόχο την «καθαρή νίκη» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» με στόχο το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει, όπως είπε, ενιαίο κέντρο ενορχήστρωσης.

«Οι τοποτηρητές της τρόικας, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό. Επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό: Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ, Ευρώ ή δραχμή» είπε.

«Τους απαντάμε ακόμα και σε αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο: Η επιστροφή στην δραχμή και μάλιστα αφού θα έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός μας, είναι δικό τους σχέδιο. Είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου που έχει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν πιστά» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Το μνημόνιο 1 έγινε για να κερδίσουν χρόνο οι αγορές και να μην χάσουν ούτε μισό ευρώ οι δανειστές μας. Το μνημόνιο 2 έγινε για να εξυπηρετηθούν όλα τα μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας, διαλύοντας το κράτος δικαίου, το εργατικό δίκαιο και το κράτος πρόνοιας. Στο τέρμα των μνημονίων, αν συνεχιστούν απρόσκοπτα, βρίσκεται η χρεοκοπία και η επιστροφή στην δραχμή» υποστήριξε.

Επίθεση από τη ΝΔ

Σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης τονίζει ότι: «Ο λαϊκισμός και οι πολλές αντικρουόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Και κρύβουν την αλήθεια στο λαό.

»Αλλού ο κ. Τσίπρας λέει πως θα καταργήσει μονομερώς το Μνημόνιο και αλλού θα το επαναδιαπραγματευτεί. Αλλού μιλάει για πρόγραμμα και αλλού ομολογεί πως δεν το έχουν φτιάξει ακόμα.

»Αλλού δεσμεύεται για κεφαλικό φόρο σε όσους παίρνουν πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο, αλλού απειλεί τις καταθέσεις και αλλού κατηγορεί τους άλλους για τις συνέπειες της δικής του επιπολαιότητας.

Είναι αδύνατον, πια, να παρακολουθήσει κανείς τις μεταλλάξεις και το αλαλούμ του κ. Τσίπρα» καταλήγει.


Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
«Το γαρ πολύ του μνημονίου γεννά παραφροσύνη» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Γ.Μιχελάκη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top