Select Menu

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο κ. Καμμένος ανέφερε:

"Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
Είχαμε μια εκτενή συζήτηση και για τα θέματα της οικονομίας και για τα επιμέρους εθνικά θέματα.

 Καταρχάς υπάρει μια διαπίστωση.Μια διαπίστωση, ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης του αντιμνημονιακού μετώπου, διότι ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 120 βουλευτών, έστω και για ψήφο ανοχής, δεν υπάρχει.

 Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 33 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φθάνουν στον αριθμό των 120, με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ.

Άρα θέμα σχηματισμού κυβερνήσεως από το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει.
Έχουμε διαπιστώσει διαφωνίες ιδιαίτερα στα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ονομασία των Σκοπίων,με το όνομα Μακεδονία που θα συζητηθεί σε λίγες ημέρες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Διαφωνούμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με την λαθρομετανάστευση και για τη Θράκη.
Συνεπώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε σε άλλη συζήτηση, διαπιστώνοντας τις διαφορές μας.
Στα οικονομικά, ακόμη και σύγκλιση να υπάρχει, όπως στο θέμα της διαγραφής του μνημονίου, αυτό θα πρέπει να εξετασθεί πλέον μόνο στα πλαίσια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Αν τα άλλα κόμματα τα οποία στήριξαν το μνημόνιο, αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους,να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου,κατάργησης των δανειακών συμβάσεων,άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ και βεβαίως τιμωρία για αυτούς οι οποίοι ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια,θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε πιστοί σε ό,τι έχουμε πει προεκλογικά".

Τι είπε στη συνεδρίαση της Κ.Ο των Ανεξάρτητων
Πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου. Η συνεδρίαση, πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και αντικείμενό της είναι οι πολιτικές εξελίξεις και η θέση του κόμματος επ΄ αυτών.

Κατά την ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματος, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε για συγκρότηση ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου. Επίσης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις εγγυητικές επιστολές για το Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή σύμβαση. 

Ο Π. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσουν με ανεξαρτησία και να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις εγγυητικές επιστολές για το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε «δύναμη σταθερότητας σ' ένα κλίμα αναξιοπιστίας» το κόμμα του και κάλεσε σε πανστρατιά όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά του Μνημονίου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

«Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ» είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συμπλήρωσε: «Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε απο σπόνσορες ούτε απο αφεντικά. Μόνο στους έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό αυτοί είναι τα αφεντικά μας».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για σχγηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης» και απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι «οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών απο την Ευωρπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα».

Κάλεσε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση.

«Αν όχι πως δίνεται ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και ειπε ότι το μόνο δίλημμα είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, το 68 % του λαού είπε όχι στο μνημόνιο και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα».

Είπε ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά «για να προστατεύσουμε τη χώρα». Στο κάλεσμα περιέλαβε και αυτούς με τους οποίους συγκρούστηκε στο παρελθόν για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, γιατί «η μάχη για τη σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ' όλα» όπως είπε και πρόσθεσε:

Τόνισε, ακόμη, ότι τα όργανα του κόμματος θα είναι η ΚΟ και το Συνέδριο, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν μόνο κατά συνείδηση και δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία και πειθαρχικά.

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ατιμωρησία για κανέναν, απ' όπου κι αν προέρχεται, και πως δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος.

Τέλος είπε ότι θα επιλέξει μια έδρα είτε από τον Έβρο είτε από τη Β' Αθηνών και αυτό θα βγει με κλήρωση. Ο βουλευτής που θα χάσει, θα έχει θέση στο κόμμα και στην ΚΟ και τα προνόμια που προκύπτουν απότη θέση του βουλευτή. Μετά την ορκωμοσία της Βουλής το κόμμα θα εκλέξει γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ενώ θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις για το ιδρυτικό συνέδριο. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top