Select Menu

Μια “περίεργη” ιστορία φαίνεται ότι αναδεικνύεται για το ζήτημα των καυσίμων.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης φαίνεται ότι εξετάζει την διασύνδεση των λαθρεμπόρων καυσίμων με αρμόδιους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, γι’ αυτό και διέταξε την διενέργεια ποινικής έρευνας ώστε να διαπιστωθεί αν κατά την διαδικασία ελέγχων δειγμάτων καυσίμων από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Χημείου, υφίστανται έκνομες μέθοδοι. 

Αφορμή για την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα αποτέλεσε καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, σύμφωνα με την οποία στην Δ΄ Διεύθυνση Πειραιά του Γενικού Χημείου γίνονται παράνομες ενέργειες και παρεμβάσεις λαθρεμπόρων καυσίμων με στόχο είτε την αλλοίωση των δειγμάτων είτε την καθυστέρηση των αναλύσεων.

Ο εισαγγελέας με έγγραφο του προς τους αρμοδίους του Γενικού Χημείου ζητά να του γνωστοποιήσουν ποια είναι τα δείγματα καυσίμων που εκκρεμούν για ανάλυση και να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο παραλαβής τους, ενώ ζητά ενημέρωση για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου η όλη διαδικασία να διασφαλίζεται έναντι ενδεχόμενων λαθροχειριών στα επίμαχα δείγματα.
Στην εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση της υπόθεσης επισυνάπτεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» , της 5ης Απριλίου με τίτλο «παράθυρο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου», στο οποίο αναφέρεται ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων για τα δείγματα καυσίμων φθάνουν ως και τους έξι μήνες.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top