Select Menu

«Η Γερμανία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως η μοναδική ενάρετη χώρα του κόσμου, η οποία πρέπει διαρκώς να πληρώνει τον λογαριασμό για τους υπόλοιπους», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία στο Αμβούργου. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του τον ερχόμενο μήνα, όπως είπε.

Ο Γιούνκερ κατηγόρησε την Γερμανία ότι εμφανίζεται αδικαιολόγητα ως ευρωπαϊκό πρότυπο, προσβάλλοντας τα άλλα κράτη. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέκρινε και την Γαλλία για την διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι δεν ανέχεται δύο χώρες να αποφασίζουν μόνες τους για τις τύχες της Ευρώπης. Στήριξε ωστόσο την υποψηφιότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως αντικαταστάτη του, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, ως τον μόνο Ευρωπαίο στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο!

Ο Γιούνκερ τάχθηκε κατά της πρότασης του Γάλλου υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της χώρας Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αλλά σημείωσε την ανάγκη τα μέτρα λιτότητας να συμπληρωθούν με μέτρα-κίνητρα για την ανάπτυξη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top