Select Menu

Με εισήγηση των υπουργών ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομικών Φ. Σαχινίδη το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιστρέφεται στη ΔΕΗ ποσό 200 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει τον Μάρτιο από τα ποσά που εισέπραξε μέσω των λογαριασμών με το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ επιτρέπεται στην επιχείρηση να παρακρατήσει άλλα 50 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να δώσει τον Απρίλιο.

Τα λεφτά μας πίσω, τώρα!

Είναι ή δεν είναι ΕΚΤΑΚΤΟ, Εκτάκτου ΑΝΑΓΚΗΣ και AD HOC το τέλος (χαράτσι);
Με ποιο δικαίωμα δίδεται σε μια ιδιωτική (πλέον) επιχείρηση για να εξυπηρετήσει την ταμειακή της αδυναμία;
Δίδεται ως έντοκο δάνειο στην ΔΕΗ ή πρόκειται γαι φιλική εξυπηρέτηση;

Αφού αυτό γίνεται για τη ΔΕΗ, γιατί να μην ισχύει για οποιαδήποτε επιχείρηση που εισπράτει φόρους του κράτους (ενέργεια, κινητή τηλεφωνία, κ.α.). Γιατί να μην επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να καταβάλουν φόρο, ασφαλιστική εισφορά, ειδική εισφορά, έκτακτη εισφορά;

Επιπλέον, για όσο καιρό κρατά στο λογαρισμό της η ΔΕΗ τα χρήματα από το χαράτσι, μήπως παράγουν τόκο ή κέρδος από προθεσμιακές ή άλλες τοποθετήσεις / γυρίσματα / δάνεια;

Θέλω, εδώ και τώρα, μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για εμένα, για τη δική μου επιχείρηση και για κάθε ελληνική επιχείρηση, και για κάθε Έλληνα. Τώρα! Το κατάλαβες Σαχινίδη; Το Κατάλαβες Παπακωνσταντίνου; Εδώ και τώρα!

Καλώ τους οικονομικούς εισαγγελείς να ενεργήσουν. Καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση, πριν τις εκλογές.

Γ.Σ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top