Select Menu

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, παρατείνοντας επ' αόριστον την ταλαιπωρία των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του νέου ενιαίου Ταμείου (ΕΟΠΥΥ). Οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τη φαρμακευτική αγωγή τους, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και στην υπόλοιπη χώρα.

Δεκτή έγινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των φαρμακοποιών η εισήγηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνου Λουράντου για τη συνέχιση της άρσης της επί πιστώσει χορήγησης σκευασμάτων, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου είναι η εξόφληση των συνταγών που εκτελέστηκαν το 2011, ενώ επιφυλακτικοί εμφανίζονται σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για σταδιακή αποπληρωμή των χρεών του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών έχουν κατατεθεί 73 εκατ. ευρώ, όταν οι οφειλές των ασφαλιστικών φορέων για πέρυσι και εφέτος αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί επικαλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τα οποία δεν ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα χρέη του νεοσύστατου Ταμείου στον ιδιωτικό τομέα και στο ΕΣΥ αγγίζουν τα 3,6 δισ. ευρώ.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ. Στο μεταξύ η στάση πληρωμών των ασφαλιστικών φορέων έχει εγκλωβίσει τους ασφαλισμένους, καθώς η φαρμακευτική τους κάλυψη είναι στον αέρα. Σκληρή μάχη για να βρουν ακριβά φάρμακα δίνουν και οι βαριά πάσχοντες στη χώρα μας, αφού τα μέτρα λιτότητας στο ΕΣΥ έχουν αδειάσει τα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων.

Το αποτέλεσμα είναι να περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να εντοπίσουν τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση των ασθενειών τους σκευάσματα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδες είναι αυτοί που αναγκάζονται εν τέλει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη τους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top