Select Menu

Οι υποκριτικές ικανότητες των αξιωματούχων της Ε.Ε. τύπου Πάουλ Τόμσεν, Τζών Λίπσκι, όταν διαβεβαιώνουν πως ουδέποτε πίεσαν γιά λήψη μέτρων περικοπών μισθών και συντάξεων και δεν έχουν καμμία σχέση με την ανεκτέλεστη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, αποτελούν σεμινάριο υποκριτικής τέχνης.

Γράφει Ο Μπαγασάκος

Η φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και η εισροή τέτοιων κεφαλαίων στα ταμεία του κράτους θα βοηθούσε την κίνηση της αγοράς, και θα ξαλάφρωνε σ' ένα βαθμό τα συνήθη υποζύγια που είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, θα ήταν εφικτή και θα απέδιδε το λιγότερο 40 δις ευρώ, αν κάποια από τις προηγούμενες ανεκδιήγητες κυβερνήσεις συμφερόντων Τραπεζών, αποφάσιζε να δώσει το πράσινο φώς στους Ελβετούς να μας μεταβιβάσουν το 10% των καταθέσεων που είναι στην χώρα τους φορολογητέο επί των καταθέσεων.

Η αξίωση της Ελλάδας γιά καταβολή του αναγκαστικού -με το πιστόλι στον κρόταφο- δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων δεν προσκρούει τόσο στην "πρόβεψη" της δανειακής σύμβασης, δηλ. του πρώτου μνημονίου, οτι όσο η χώρα βρίσκεται στον μηχανισμό στήριξης δεν εχει το δικαίωμα να εγείρει αξιώσεις πολεμικών επανορθώσεων, αλλά προσκρούει στην άρνηση των μέχρι τώρα κυβερνήσεων να δυσαρεστήσουν τους ευρωπαίους φίλους τους, δηλαδή τα αφεντικά τους.

Τα δημόσια έσοδα που προέρχονται από την φορολόγηση όσων φυσικών προσώπων δεν έχουν τον "τρόπο" τους να φοροδιαφεύγουν, τα έσοδα που προέρχονται από επιχειρήσεις ή από ενοικίαση ακινήτων φορολογούνται με συντελεστές τουλάχιστον 40% το οποίο περιέρχεται αυτούσιο στις εφορίες, εκτός από τις περιπτώσεις νοικοκυριών που μένουν σε ιδιόκτητο, εισπράττουν ένα ενοίκιο και είναι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, οπότε τους έρχεται αντίστοιχη επιστροφή φόρου.

Τα έσοδα από ΦΠΑ θα ήταν επίσης αξιοσημείωτα αν το έλλειμά τους δεν αποτελούσε το τίμημα της συνενοχής του μικρομικρού κατεργαράκου, που πολλές φορές χρησιμοποιεί την κλοπή ΦΠΑ σαν όρο επιβίωσης και συνέχισης της επαγγελματικής του υπόστασης. Εκτος αυτού βέβαια έχουμε και τους υψηλότερους συντελεστές στην Ε.Ε.

Το ύψος των έσοδων από μεγάλες επιχειρήσεις ΕΠΕ, ΑΕ, εναπόκειται στον πατριωτισμό και την τιμιότητα αφ'ενός μεν του επιχειρηματία αφ' ετέρου δε του εμπλεκόμενου εφοριακού ή εφοριακών, του εφόρου μή εξαιρουμένου. Η ακριβής κατανόηση της διασπάθισης του δημόσιου έσοδου έναντιυποπολαπλάσιας δωροληψίας από τον εντεταλμένο υπάλληλο ελέγχου και είσπραξης αυτού, επιτυγχάνεται από την αγωνιώδη προσπάθεια που κατέβαλε έφορος μεγάλης ΔΟΥ νοτίων προαστίων να πείσει τους, κατά τα άλλα πιό υψηλόμισθους κρατικούς υπαλλήλους, να προσέρχονται με τα "δεύτερα" αυτοκίνητά τους, γιατί η θέα των υπερπολυτελών "θηριωδών τζίπ" προκαλεί το κοινό και τους φορολογούμενους....

Αυτά λοιπόν τα κουτσουρεμένα έσοδα, που τηρουμένων των αναλογιών, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από τα "συνήθη υποζύγια", διανέμονται από το ΥΠΟΙΚ στα διάφορα υπουργεία, όπου τα  περιμένει η δεύτερη μασαμπούκα στις προμήθειες του δημοσίου και στην πληρωμή υπηρεσιών προς  τρίτους με υπερτιμολογήσεις και πάμπολλους άλλους ταχυδακτυλουργικούς τρόπους.

Αυτή η "φάμπρικα" έχει δημιουργήσει μιά νέα τάξη πολιτών που καρπώνονται από 3000 ως 15000 ευρώ το μήνα, ενώ δηλώνει ως έσοδα από 800 ως 1500 ευρώ το μήνα. Τα νοικοκυριά που έζησαν και αποταμίευσαν (στην APATI BANK πχ) γιά 20 τουλάχιστον χρόνια είναι τουλάχιστον το 25%  των νοικοκυριών, στην επαρχία ίσως και περισσότερο. Σαφές είναι πως τα συγκεκριμένα νοικοκυριά  είναι οι φανατικοί ψηφοφόροι του μνημονιακού δικομματισμού, (τα "συνεταιράκια" δηλαδή) που συνεχίζουν μέχρι και τις 06-05-12 να ψηφίζουν με σθένος, τους λεγόμενους "θα γίνουμε Αλβανία, εποχή των σπηλαίων, η αριστερά του χάους, ο Τσίπρας της σφαγής της Χίου, ο Καμμένος στους  παίδες εν καμινω.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που το να τους βγάλεις από το κεφάλι οτι θά 'ρθουν οι κομμουνιστές να τους πάρουν σπίτια και περιουσία, είναι η δυσκολότερη εγχείρηση, συγχρόνως είναι αδύνατον να καταλάβουν, πως αυτά, τους τα παίρνουν οσονούπω οι νεοφιλελεύθεροι καπιταληστές, μαζί με το υπόλοιπο των "φιλέτων" της χώρας τους, δυστυχώς.

Ο λόγος που ένα τμήμα του εκλογικού σώματος αδυνατεί να συμπορευθεί με την πραγματικότητα  είναι κατά πρώτον ο φόβος της τιμωρίας λόγω συνενοχής στην διασπάθιση και δεύτερον να μη φανεί αχάριστος στους εκπρωσώπους και εμπνευστές της σταδιακής μετεξέλιξης του σοσιαλιστικούοράματος που γκρέμισε την δεξιά,σε καθεστώς ευνοιοκρατίας και μασαμπούκας, πού την επανέφερεστην συγκαλυμένη μορφή της ΠΑΝΔΟΚ.

Παρ' όλη την γενικευμένη μασαμπούκα, παρ' όλο τον εκτραχηλισμό των "νταβατζήδων" του Καραμανλή και των "κολλητών" που έλεγε ο Σημίτης, η χώρα αυτή κατάφερε να φτάσει στο 2009 έστω και αν δεν παρήγαγε τίποτε άλλο εκτός από το 50% των τροφίμων που κατανάλωνε. Και τότε πήρε εντολή ο "Λεφτάυπάρχουν" να βάλει τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης. Και είδαν οτι παρ' όλη την φιλότιμηρεμούλα, παρ' όλη την ευσυνείδητη κατάχρηση, τα νούμερα και οι δείκτες δεν δικαιολογούσαν την υπαγωγή μας στόν μηχανισμό στήριξης Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ. Συμπεριέλαβαν λοιπόν και τις ΔΕΚΟ στον λογαριασμό, που ουσιαστικά κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να δεχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες  της Τρόϊκας, έτσι ώστε να βγεί με περηφάνεια ο "Λεφτάυπάρχουν" στό ακριτικό νησί και να πείοτι θα μας σώσει με το ΔΝΤ.

Από τότε μέχρι τώρα ακολουθούν κατά γράμμα τα "συμφωνηθέντα" στις δανειακές συμβάσεις, επαυξάνουν δε όπου η δανειακή σύμβαση επιβάλει περικοπές μισθών και συντάξεων, εφόσον τα φορεισπρακτικά μέτρα, που με σεβασμό δεν εφαρμόζουν, δεν γεμίζουν τα ταμεία.

Αυτοί και τα παπαγαλάκια τους, επισείουν μετεκλογικά, τα ποσά που λείπουν γιά μισθούς και συντάξεις και αποκρύπτουν επιμελώς πως από τις δόσεις που εισπράξαμε δεν πήγε ούτε ένα σέντ σε μισθούς και συντάξεις, αλλά όλα στους δανειστέςΑυτοί προετοιμάζουν, αφού με νύχια και με δόντια απέτρεψαν διαρροές βουλευτών από τα δικά τους κόμματα, την άλωση της ΔΗΜΑΡ και προσεταιρισμό στα "συνεταιράκια", καταστροφολογώντας εκ προοιμίου. Φαντάσου να είχε πάρει την κυβέρνηση η αριστερά τί όργια παπαγάλων θα ζούσαμε! Σε ενδεχόμενες τέτοιες εξελίξεις βροντοφωνάζω κι εγώ το άρθρο του Συντάγματος που ρητά  αναφέρει οτι ο Ελληνας βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση.

Αρα ο Ελληνας βουλευτής πρέπει να σταθμίσει δύο πράγματα:

α)Συμφωνεί με την διατήρηση των δανειακών συμβάσεων και του συσσίφειου προγράματος "εξυπηρέτησης" των αποπληρωμών τους (εξυπηρέτησης των τοκογλύφων), που κρίνεται από πολλούς  και κορυφαίους οικονομολόγους ως μη βιώσιμη, αυτοκαταστροφική, αδιανόητη, ανόητη και ολέθρια γιά την χώρα και την οικονομία της;

β)Συμφωνεί με τον δρόμο της άρνησης μέρους του χρέους, το οποίο διακαώς περιμένουν να κάνουμε κάποιοι σώφρονες στην Ε.Ε., απλώς δεν το λένε ανοιχτά, η οποία άρνηση δεν μας τοποθετεί αυτόματα  εκτός Ε.Ε., ενώ ανοίγει τον δρόμο γιά τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν και που δεν έγιναν ποτέ από τους "ναίσκε αφέντη" των δύο τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων;

γ)Συμφωνεί με την, παρ' όλη την σθεναρή αντίσταση της ελληνικής οικονομίας, περαιτέρω συμφωνημένη και σχεδιασμένη καταβαράθρωσή της, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος, χωρίς καμμία αντίρρηση από τον λαό, γιά το μεγάλο πλιάτσικο της εκποίησης όλης της Ελλάδας, με ευρώ αλλά σε καθεστώς "κοψοχρονιάς",
πχ συμφωνεί ο βουλευτής να πουλήσει την ΔΕΗ γιά 700 εκτμ ευρώ  την στιγμή που η αξία της είναι 4,5 δις ευρώ και γιά να φτιαχτεί από την αρχή είναι 12 δις;;; Συμφωνεί;;;

δ)Συμφωνεί με τα παπαγαλάκια οτι αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα θα έρθουν οι "κακοί" Ελληνες που είχαν βγάλει τα ευρώ τους στο εξωτερικό και θα "μας πάρουν και τα σώβρακα" αγοράζοντας δραχμές με ευρώ, που θα είναι λέει 1500 δρχ το ευρώ; Συμφωνεί ο βουλευτής πως αυτή είναι χειρότερη εξέλιξη από την ολοκηρωτική καταστροφή, που λέγεται "άνευ όρων παράδοση στους πιστωτές, στους επενδυτοκογλύφους και στους χρηματοπιστοτζογαδόρους εγκληματίες;;;

ε)Συμφωνεί ο βουλευτής με την άμεση εκπόνηση ενός σχεδίου ισόρροπης ανάπτυξης της ελληνικής  εμπορευματοπαραγωγής και μιάς επανασχεδίασης από ανιδιοτελείς επιστήμονες της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ πλήν υδάτων και υδροφόρου ορίζοντα, πρίν γεμίσει φοτωβολταϊκά ο Σόϊμπλε και τό τελευταίο καλλιεργήσιμο και πρίν δούμε το μακρύ χέρι της TREUHAND(μτφ: αξιόπιστο χέρι) να αρπάζει ότι βρεί δημόσιο, ιδιωτικό υπερχρεωμένο, μοναστηριακό. Παίρνει λένε τόση φόρα που μπορεί να πουλήσει και γερμανική περιουσία (Goehte Institut, την Γερμανική Σχολή την Πρεσβεία).

ζ)Συμφωνεί ο βουλευτής με τις ήρεμες φωνές που διαβλέπουν στο ιστορικό των χρεοκοπιών του Ελληνικού Κράτους μία νέα τρικλοποδιά, μία νέα μακροχρόνια παγίδευση και προειδοποιούν πως ο εναγκαλισμός με αργυρώνητους τοκογλύφους, θα έχει χειρότερες συνέπειες από τον ανεπηρρέαστο δρόμο της εγγενούς αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης, που δεν μπορεί να μην εμπεριέχει την παραδειγματική τιμωρία των υπανθρώπων που εμπνεύσθηκαν, εξέθρεψαν, και πραγμάτωσαν το σχέδιο ολοκληρωτικής  εκποίησης και ξεπουλήματος της χώρας;;;

Ερώτηση κρίσεως:

Στα πλαίσια της μελλούμενης ευρωπαϊκής ενοποίησης, όλες οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν, χάνουν σταδιακά και αυτοδικαίως μέρος έως και όλης της εθνικής τους κυριαρχίας, πράγμα που προβλέπεται στο σχετικό σύμφωνο.  Τι σχέση έχει η Ελλάδα ως προς την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας με την Γερμανία ή την Ολλανδία;

Απάντηση:

Η μόνη σχέση που έχουν είναι ότι σύμφωνα με το Κοινοτικό Δίκαιο θά έπρεπε να πεταχτούν και οι τρείς έξω από την Ε.Ε. κα τό ευρώ γιατί πληρούν όλες τις προυποθέσεις.
Απλώς αυτές οι δύο παράγουν μεγάλο μέρος των εξαγωγών της Ε.Ε. και εξάγουν συγχρόνως άυλη, υψηλή και ακριβή τεχνολογία. Ποιός θα τις πετάξει έξω; ποιός θα τις σύρει στον μηχανισμό στήριξης;

Τώρα τι απαντήσεις θα δώσουν οι βουλευτές οτι συμφωνούν:

Αυτοί που θα συμφωνήσουν με τα α),γ),δ) ειναι αχαρακτήριστοι. Στο κλουβί με παπαγαλίνη και πανί σκότους γιά τη νύχτα.

Αυτοί που θα συμφωνήσουν με τα β), ε), ζ) είναι οι σώφρωνες εκ των βουλευτών που πάνω τους και πάνω στην πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλω να πιστεύω, επαφίεται η τήρηση του Συντάγματος.

Ο Μπαγασάκος γιά τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top