Select Menu

Θράυση κάνουν αυτές τις ημέρες οι απειλές που εκτοξεύουν τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα με το πέπλο της συμπάθειας και του πατριωτικού καθήκοντος προς τον λαό. Απειλές από όλα τα πάνελ αλλά και το βήμα της κάθε προεκλογικής συγκέντρωσης. Όλα αυτά στο πλαίσιο της ωμής ψυχολογικής βίας προς έναν λαό που τελικά κατάλαβε ότι πρέπει να τους στείλει στα σπίτια τους. Το χάος δεν το προκάλεσε κανένα αντημνιμονιακό κόμμα αφού κανένα τέτοιο δεν κυβερνούσε. Το χάος ήρθε από αυτούς τους ίδιους ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης με το δημόσιο χρήμα που έκλεψαν από τον λαό, με την κακοδιαχείριση, με την εξυπηρέτηση του καθενός κόμματος εξουσίας του δικού της επιχειρηματικού συμφέροντος. Δεν θα μας πείραζε ένας μήνας ακυβερνησίας και επαναληπτικών εκλογών όσο μας πείραξαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις με τα έργα τους και τα ασύστολα ψέματά τους.

Χρόνια κυβερνήσεων διόριζαν τους δικούς τους ανθρώπους στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών ώστε να τις αποτελειώσουν και να τις πααδώσουν στους φίλους τους για ένα κομμάτι ψωμί. Ποτέ κανείς από αυτούς δεν παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσαν ή εσκεμμένα αδυνατούσαν να κάνουν δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία επικερδή. Κανένας υπουργός π.χ. στο υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων δεν επιτέλεσε το έργο του και ομως δεν πήγε σπίτι του, όπως κανείς υπουργός υγείας δεν εξόντωσε τα λεγόμενα «πιράνχας» και πήγε σπίτι του μόνο όταν άλλαζε η κυβέρνηση. Και έρχομαι να ρωτήσω, τι τελοσπάντων πρόσφερε η μακροχρόνια διακυβέρνησή τους που θα το καταστρέψει ο ενας μήνας ακυβερνησίας και αφού η «υπηρεσιακή» κυβέρνηση Παπαδήμου ουσιαστικά συνεχίζει να λειτουργεί;

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η απειλή και ο εκβιασμός όπου αν βγει κάποιος στην εξουσία και δεν τηρήσει το μνημόνιο θα μας πετάξουν έξω από την ευρωπαϊκή ένωση και θα απομονωθούμε και θα πεινάσουμε. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με μια σειρά. Τι είναι αυτό που θέλουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας μέσα από το μνημόνιο και τα μέτρα που το συνοδεύουν; Η απάντηση είναι πολύ απλή αν κάποιος αυτά τα δυο χρόνια παρακολουθεί τις εξελίξεις . Οι ευρωπαίοι εταίροι μας καταρχήν θέλουν πίσω τα χρήματά τους. Ποια χρηματά τους; Όταν παίρνεις ένα δάνειο υπάρχει το κυρίως κεφάλαιο που εξοφλείς και μετά έρχονται οι τόκοι. Με τι τόκους μας δάνεισαν οι εταίροι μας και οι τράπεζές τους; Με τοκογλυφικά επιτόκια ενώ το κυρίως κεφάλαιο έχει εξοφληθεί προ πολλού.Τα χρήματα που παίρνουμε από τα δάνεια που μας δίνουν πηγαίνουν για την ανακεφαλαιοποίηση(όμορφη λέξη για να μην χτυπά άσχημα στα αφτιά μας) των τραπεζών και την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων. Οι μισθοί γιατί θέλει η τρόϊκα να μειωθούν δραμματικά; Για να αυξήθεί ο ανταγωνισμός μας λένε(όμορφη φράση και αυτή), η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού αν αναλογιστεί κάποιος πως ένα πρόγραμμα σαν το «Ήλιος» που είναι ένα πρόγραμμα παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας στην Γερμανία και την Γαλία. Έτσι οι επιχειρηματίες της Γερμανίας και της Γαλίας θα έρθουν να χτίσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με φθηνούς μισθούς εκμεταλευόμενοι ταυτόχρονα και την ενέργειά μας και τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και τον χρυσό και ότι άλλο δεν ξέραμε(επίτηδες δεν ξέραμε) ότι υπήρχε στο υπέδαφος της πατρίδας μας. Το χειρότερο από αυτά που θέλουν οι ευρωπαίοι αυτήν την στιγμή από εμάς σε συνδυασμό με όλα τα άλλα είναι η κατοχύρωση του χρέους, η κατοχύρωση του λογαριασμού του χρέους στο Ελληνικό Σύνταγμα. Γιαυτό θέλουν να βγούνε οι ίδιοι άνθρωποι στην εξουσία και για αυτόν τον λόγο κάποιες φωνές αξιωματούχων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. προσπαθούσαν πριν λίγες μέρες με απειλές να τρομοκρατήσουν την απόφαση του λαού για την κάλπη. Με την τις απειλές αυτές και την Συνταγματική κατοχύρωση που ζητάνε θέλουν να μας δέσουν χειροπόδαρα σε όλες τις τωρινές αλλά και μελλοντικές ορέξεις τους.Ποιος πραγματικός φίλος και ποιος σύμμαχος σε απειλεί; Κανείς. Θα πρέπει να τρέμουμε το τι θέλουν να επακολουθήσει και όχι να τρέμουμε την ακυβερνησία και την έξοδό μας από το ευρώ. Αν παραμείνουμε στο ευρώ η κοινή λογική λέει πως θα πρέπει να παίξουμε με τους δικους τους κανόνες και αυτό δεν συμφέρει κανέναν Έλληνα πολίτη.

Από την άλλη πλευρά είμαστε εμείς όπου με την έξοδό μας από το ευρώ λόγω του εμπορικού ισοζυγίου θα πρέπει να αρχίσουμε να στρεφόμαστε προς τον πρωτογενή τομέα. Τον πρωτογενή τομέα που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Πα.Σο.Κ κατάστρεψαν με δόλο για να μπορούν να μας πουν τώρα ότι αν βγούμε από το ευρώ δεν θα έχουμε ούτε ζάχαρη(υπήρχε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης την οποία με τις πολιτικές τους κατέστρεψαν). Όλες αυτές τις μπίζνες που θέλουν να έρθουν να κάνουν εδώ οι Γερμανικές και Γαλικές επιχειρήσεις μπορούμε να τις κάνουμε μόνοι μας και να καρπωθούμε εμείς τα ωφέλη, το χρέος βάσει νομολογιών του παρελθόντος στα διεθνή δικαστήρια μπορούμε να το αρνηθούμε γιατί έχει ήδη απειλήσει την κυριαρχία μας και την υπόστασή μας όπως έχουν κάνει και άλλα κράτη. Και επιτέλους οι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης και της λεηλασίας να λογοδοτήσουν και να δημευθούν οι ανήθικες περιουσίες που έχουν φτιάξει με το αίμα το δικό σου και το δικό μου.

Γιαυτό συμπατριώτη μου αν δεν θέλεις να υποφέρεις άλλο, αν θέλεις μια αξιοπρεπή ζωή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουλώσεις τα αυτιά σου στις σειρήνες του δικομματισμού και να στείλεις αυτούς που χρόνια τώρα αλλά ειδικά τον τελευταίο καιρό εκεί που τους πρέπει.Στείλτους στο σπίτι τους και μετά στην φυλακή.

Νικ. Τζ.
Nicolas Tz
ηλ ταχ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top