Select Menu

Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για την Ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και η Μελέτη για την ΑΤΕ και η Αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Σχεδίων των Τραπεζών μετρούν πλέον σχεδόν ένα μήνα καθυστέρησης! Αιτία φέρεται από Τραπεζικά Στελέχη να είναι οι εκλογές, που εμποδίζουν επώδυνες αποφάσεις για Τράπεζες που δεν «αντέχουν», αλλά και Ασφυκτικές Πιέσεις στους Τραπεζίτες να βάλουν το χέρι στη τσέπη…  Έως το τέλος Μαρτίου, 2012,  έπρεπε να ανακοινωθεί και η Στρατηγική Αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Σχεδίων των Τραπεζών.

Στόχος είναι όλες οι Τράπεζες να επιτύχουν ένα δείκτη Βασικών Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων (Core Tier 1 Capital Ratio) στο 9% έως τον Σεπτέμβριο, 2012, φθάνοντας το 10% εντός του Ιουνίου του 2013. Όλα αναβλήθηκαν λόγω των επικείμενων εκλογών… Η παράταση για την Πράξη Ανακεφαλαιοποίησης που έδωσε από τη Κύπρο ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος λήγει την προσεχή Παρασκευή 20 Απριλίου και πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι καθοριστικό για τον Τραπεζικό Τομέα.  Επί της ουσίας, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, πρόκειται για το μόνο πεδίο στο οποίο δεν έχουν κλείσει οι προεκλογικές εκκρεμότητες του Μνημονίου. Το θέμα συζητήθηκε πριν από το Πάσχα με κλιμάκιο της τρόικας που έφτασε στην Αθήνα. Διαβάστε παρακάτω, το ρεπορτάζ είναι ενδιαφέρον!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο βασικό θολό σημείο είναι το πώς θα διασφαλιστεί ότι την επόμενη ημέρα οι Τράπεζες δεν θα Κρατικοποιηθούν! Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες, ότι οι Τράπεζες λειτουργούν ως οι τοπικοί Σύμμαχοι των…Αγορών!  Είναι ο στρατός τους και όποιος τις πειράξει αντιμετωπίζει το μαίνος τους  χωρίς περιστροφές!  Τους ενδιαφέρει βέβαια  η μεγαλύτερη συμμετοχή των Τραπεζιτών στην Κεφαλαιοποίηση, αλλά και η συγκράτηση των Κεφαλαίων με τα οποία θα συνεισφέρει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η αγωνία είναι έκδηλη αφού είναι ήδη γνωστό ότι προκρίνεται η διάσωση σε.. στάδια, ξεκινώντας από τις 2 – 3 υγιείς Τράπεζες έως το καλοκαίρι. Οι «προβληματικές» θα περιμένουν τη λύση από το φθινόπωρο και μετά…

Η Ανακεφαλαιοποίηση είναι το μεγαλύτερο αλλά όχι το μόνο ζήτημα.

Η ΑΤΕ αποτελεί ειδικό μνημονιακό όρο που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Έως το τέλος Μαρτίου, 2012,  θα έπρεπε να ανακοινωθεί η μελέτη για την αναδιάρθρωσή της!  Η μελέτη σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, έστω και σε μορφή προσχεδίου, υπάρχει. Απλά δεν «συμφέρει» να βγει προς τα έξω προεκλογικά, καθώς αφορά σε μία Τράπεζα με την οποία συνδέεται η Ελληνική Ύπαιθρος, η οποία αποτελεί ακόμα και σήμερα μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων κυρίως για το ΠΑΣΟΚ!  Για τον ίδιο λόγο η έκθεση της Black Rock δεν δημοσιεύτηκε! Η αμαρτωλή ΑΤΕBank, αποτελεί ίσως το πιο κραυγαλέο παράδειγμα προς αποφυγή, αυτό του «Greek Political Banking»!  Ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε μέχρι σήμερα είναι γιατί ο Θ. Πανταλάκης, άφησε το εισόδημα του  €1,400.000 που είχε στην Πειραιώς για να πάει με πολύ λιγότερο εισόδημα στην παραπαίουσα ΑΤΕ Bank που για 30 χρόνια μοίραζε δισεκατομμύρια δανεικά και αγύριστα με υπερβολικά πρόχειρες διαδικασίες στην Ελληνική ύπαιθρο, στους ημέτερους Αγρότες,  τα οποία στη συνέχεια, το Ελληνικό Κράτος, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι, πληρώναμε κάνοντας τις περίφημες… Αυξήσεις Κεφαλαίου…της Τράπεζας!   Παρόμοια κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος θα βρούμε μόνον στις δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής.

Οι Μελέτες Καταδεικνύουν τους Νομικούς, Επιχειρησιακούς και Οικονομικούς Τομείς Εναλλακτικών Λύσεων και το Κόστος κάθε μίας από αυτές.  Μόνο που λέγεται ότι σε λύσεις που είναι βέλτιστες οικονομικά, το Πολιτικό Κόστος είναι πολύ Μεγάλο!  Ζούμε δηλαδή, ξανά, ότι ζούσαμε τα τελευταία 30 χρόνια: Τη συνέχιση της Ανεπάρκειας, της Σπατάλης και της Διαφθοράς σε όλο τους το μεγαλείο!

Εν τω μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών δεν έχει ιδέα για όλα αυτά τα οποία θεωρεί ακαταλαβίστικα… Το τι ακριβώς συμβαίνει στην Οικονομία της χώρας, το γνωρίζουν πολύ καλά, μόνον οι Αγορές και οι Συνεργάτες τους Πολιτικοί και Τραπεζίτες, για αυτό και όλες οι προτεινόμενες από τους ίδιους Λύσεις περιλαμβάνουν όλα τα γνωστά περιθώρια των Κερδών τους, δηλαδή, τα ποσοστά της Μίζας, των τοκογλυφικών τόκων, και τις κάθε είδους αμοιβές που χρεώνουν τα Τραπεζικά Μονοπώλια που τριπλασιάζουν το κόστος του χρήματος για την Κοινωνία και τις Μικρομεσαίες…Το ίδιο συμβαίνει και με τις διάφορες «Εταιρείες Συμβούλων». Τις επέβαλαν στις Αγορές… οι Αγορές για να «Μελετούν» εύλογες Δανειοδοτήσεις ή Εκποιήσεις, πράγματα που τα αναρίθμητα στελέχη των Κυβερνήσεων μπορούν να κάνουν εντελώς δωρεάν! Έτσι, δημιούργησαν τους Συμβούλους, για να εξασφαλίζουν τεράστια μερίδια «Τζάμπα Χρήμα» για να το μοιράζονται μεταξύ τους οι Τραπεζίτες και οι Πολιτικοί! Εκ του Ασφαλούς. Εφόσον διακινούμε δισεκατομμύρια, να μην κρατήσουμε και εμείς «κάτι» για τον κόπο μας…Μόνον που σιγά σιγά τους άνοιξε η όρεξη και κατέληξαν να εξασφαλίζουν για πάρτη τους τα 8/10 του χρήματος που διακινούν. Οι Πολυεθνικές, ως γνωστόν, αν δανειστούν δανείζονται με ελάχιστα επιτόκια!

Μετέτρεψαν τη Δημοκρατία που νομίζουν ότι απολαμβάνουν οι Πολίτες σε μια σφικτά ελεγχόμενη Νόμιμη Δικτατορία, χωρίς να έχουν αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο ουσιαστικής αντίδρασης της Κοινωνίας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top