Select Menu


Μετά το κίνημα της φθηνής πατάτας, σειρά έχει και το φθηνό αλεύρι. Η Εθελοντική Ομάδα Δράση Πιερίας «Ο τόπος μου», που έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά της πατάτας και έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, προχώρησε από χθες ένα βήμα παρά πέρα.

Προχώρησε σε νέα μαζική παραγγελία 50 τόνων μέσω του διαδικτύου για ένα νέο βασικό προϊόν διατροφής, το αλεύρι. Η ηλεκτρονική φόρμα καταχώρισης παραγγελιών άνοιξε χθες, Τετάρτη, 7 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να συμπληρωθεί η συμφωνημένη ποσότητα.

Η τιμή καθορίστηκε στο 0,50 ευρώ το κιλό και αφορά παραγγελίες για συσκευασίες των 5 κιλών. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία παραγωγής και συσκευασίας θα είναι περίπου αυτή της ημέρας παράδοσης (17/3/2012) και η ημερομηνία λήξης περίπου 9ος/2012, δηλαδή ημερομηνία παραγωγής + 6 μήνες.

Η ομάδα, γι' αυτήν τη νέα της πρωτοβουλία, αναζήτησε ελληνικούς κυλινδρόμυλους οι οποίοι λειτουργούν σε συνεταιριστική βάση. Σύμφωνα με την ομάδα, στη χώρα μας λειτουργούν δύο τέτοιοι μύλοι. Πρόκειται για τους αλευρόμυλους Δομοκού και Κιλκίς. Σε πρώτη φάση επελέγη το λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις της ΕΑΣ Κιλκίς, λόγω των εορτών του Πάσχα (χρήση στα τσουρέκια).

Σε δεύτερη φάση, το ελαφρώς κίτρινο αλεύρι (70%) ειδικά για ψωμί του αλευρόμυλου Δομοκού η ομάδα σκοπεύει να το παραγγείλει στο άμεσο μέλλον.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top