Select Menu


Την αντίθεσή της στη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό τον Μάιο, χωρίς τα δύο μέρη καταλήξουν σε συμφωνία για τις εσωτερικές πτυχές, καθώς και τη διαφωνία της στην επιβολή επιδιαιτησίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε η Ρωσική Ομοσπονδία.



Σε παρέμβασή της στο Κυπριακό μετά και την τριμερή συνάντηση στο Greentree, η Μόσχα, δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, δηλώνει ότι παρά την έλλειψη εμφανούς σύγκλισης σε μια σειρά πτυχών οι δυνατότητες της διαπραγματευτικής διαδικασίας δεν εξαντλήθηκαν πλήρως ούτε και το σημαντικό δυναμικό της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Μόσχα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «εμμένει στη θέση ότι τα πρόσωπα τα οποία έχουν την ευθύνη για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης επέδειξαν ετοιμότητα για τη συζήτηση δύσκολων και πολύπλοκων ζητημάτων, στα οποία υπάρχουν ακόμα σοβαρές διαφωνίες». 



Ο κ. Λουκάσεβιτς αναφέρθηκε επίσης στα «ενοχλητικά», όπως τα χαρακτήρισε «μηνύματα που απευθύνονται στα δύο μέρη στην Κύπρο για την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων». 

«Όλα αυτά επισήμανε δύσκολα θα συμβάλουν στη διατήρηση εποικοδομητικής ατμόσφαιρας», ανέφερε. 



Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ακόμα ότι δεν θα ήταν σωστό με ταχύς ρυθμούς να επισπεύδεται η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, η οποία σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας μπορεί να γίνει μόνο αφού τα δύο μέρη καταλήξουν σε συμφωνία για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top