Select Menu



Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας διώχνει δια της βίας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους από τα χωριά τους στην περιοχή Gambella για να νοικιάσει μεγάλες αγροτικές εκτάσεις σε επενδυτές.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα υποχρεωτικής μετακίνησης πληθυσμών, χωρίς να συμβουλεύει ή να αποζημιώνει τις οικογένειες που εκδιώκονται βίαια από τα σπίτια τους.

Οι εκτοπισθέντες μεταφέρονται σε νέα χωριά που παρουσιάζουν ελλείψεις σε τρόφιμα και υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Η μετατόπιση των πληθυσμών γίνεται δια της βίας, με απειλές, επιθέσεις, ακόμα και συλλήψεις εκείνων που αντιστέκονται.

Μάλιστα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διεξήγαγε εκτενή έρευνα, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Gambella που μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Κένυα, ανέφεραν κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλα τα στάδια του προγράμματος.

«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Αιθιοπίας δεν βελτιώνει την πρόσβαση των κατοίκων της Gambella σε υπηρεσίες αλλά αντίθετα υπονομεύει την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια τροφίμων», δήλωσε ο Jan Egeland, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναστείλει το πρόγραμμα μέχρι να διαβεβαιώσει ότι υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και ότι οι άνθρωποι που μετακινούνται από τα χωριά τους αποζημιώνονται για την απώλεια της γης τους», προσέθεσε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top