Select Menu


Μεγάλη αύξηση των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ και ο Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη ενώ προηγήθηκαν οι προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου , Σύρου και Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατα της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους.
Στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν οι προσφυγές αυτές στις 2 Δεκεμβρίου 2011 με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετη σε σωρεία συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top