Select Menu


Σίγουρα ο πρωθυπουργεύων της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, κατάφερε να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα της δημοσιότητας, με το σόου καταπάτησης της λογικής και της δημοκρατίας, που έκανε στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη, η μη δημοκρατική του κυβέρνηση φιγουράρει στο Spiegel, που προθύμως διαφημίζει τα αίσχη που επιβάλουν οι πραιτωριανοί προστάτες (βλ. Αστυνομία) του Γ. Παπανδρέου στους Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων εξαφάνισής τους.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι συγκεντρώσεις αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην 76η Διεθνή Έκθεση.

«Χιλιάδες άνθρωποι, εξαγριωμένοι με τα μέτρα λιτότητας, διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, τη στιγμή που ο Γ.Παπανδρέου ετοιμαζόταν να μιλήσει για την υπερχρεωμένη οικονομία» μετέδωσε το BBC.


«Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τη σημαντική ομιλία του πρωθυπουργού» ανέφερε το βρετανικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας πως η «Ελλάδα παλεύει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» στο πλαίσιο των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το BBC, πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στους τομείς της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Σε ανάλογο ύφος κινούνται και οι ανταποκρίσεις των ξένων πρακτορείων.

«Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο, πριν ρίξουν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα» μετέδωσε το Reuters.

«Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη» μετέδωσε το Associated Press, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ρίψεις χημικών που προηγήθηκαν της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στον ανούσιο και επαναλαμβανόμενο λόγο του, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως θα κάνει νέες τομές!!! Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως όχι μόνο δεν έχει την ικανότητα για κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν μπορεί να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε πολιτική, αλλά οι μέχρι τώρα τομές του έχουν επιφέρει ακατάσχετη αιμοραγία στην οικονομία και στους πολίτες της χώρας; Μήπως κάποιος πρέπει να του πει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικότερο, όπως η άμεση σύνταξη της παραίτησής του;

Εν πάσει περιπτώσει, μετρήθηκε και κρίθηκε ακατάλληλος από τον Ελληνικό λαό. Εάν νομίζει πως εκβιάζοντας την παραμονή του με βάση το Σύνταγμα θα νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε συνέχιση της καταστροφικής παραμονής του για άλλα δύο χρόνια, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί σοβαρά την πιθανότητα να αντιμετωπίσει (άμα τη λήξη της πρωθυπουργικής του θητείας) την δικαιοσύνη για πλήθος εγκλημάτων κατά της χώρας. Αν δεν επιθυμεί να βιώσει την αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης και πιστεύει πως έχει δίκιο σε όσα κάνει, τότε ας προκηρύξει εκλογές, για να αποφασίσουν οι πολίτες ποιόν και πως θέλουν να τους κυβερνά...

Κωνσταντίνος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top