Select Menu


Το ινδικό Ναυτικό και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας εντόπισαν ανοικτό των ακτών των ινδικών νησιών Adaman ένα κινεζικό ψαράδικο το οποίο στην πραγματικότητα όπως αποδείχτηκε ήταν κατασκοπευτικό πλοίο

Το κινεζικό πλοίο βρισκόταν στα διεθνή ύδατα και δεν προσπάθησε να προκαλέσει τις ινδικές Αρχές.

Ο εντοπισμός του πλοίου από τις ινδικές αρχές και η ταυτοποίηση του ως κατασκοπευτικού έγινε αφού το ψαράδικο περιπλανιόταν στην θαλάσσια περιοχή των νήσων Αdaman για 22 ημέρες. Το πλήρωμα του κινεζικού πλοίου όταν αντιλήφθηκε ότι οι ινδικές Αρχές είχαν καταλάβει την αποστολή του κινήθηκε προς την νήσο Σρί Λάνκα και επισκέφτηκε το λιμάνι του Κολόμπο.

Η παρουσία του κινεζικού πλοίου θορύβησε τις ινδικές Αρχές διότι όπως αποδείχτηκε το ψαράδικο διέθετε 22 εργαστήρια για την πραγματοποίηση ερευνών στην θαλάσσια περιοχή που επισκεπτόταν.  Όπως αναφέρουν οι ινδικές Αρχές το κινεζικό πλοίο μελέτησε την αλμυρότητα των υδάτων της περιοχής, τα θαλάσσια ρεύματα, τον βυθό κλπ.

Τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα για την μελλοντική ασφαλή παρουσία των κινεζικών υποβρυχίων στην θαλάσσια περιοχή έρευνας του κινεζικού ψαράδικου. Από την άλλη πλευρά η ινδική κυβέρνηση ανησυχεί και για την αυξημένη παρουσία κινεζικών ψαράδικών κοντά στην θαλάσσια περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι πυραυλικές δοκιμές των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορίσα στον κόλπο της Βεγγάλης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top