Select Menu


Περίπου κατά τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας ξέσπασε απότομα έντονη γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας 8 με βάση την μέτρηση του K-index.

Το K-index είναι μια ομαλοποιημένη ακέραιη ένδειξη που δηλώνει τις παρεμβολές στον οριζόντιο άξονα του μαγνητικού πεδίου της Γης, και η κλίμακά του είναι από 0 εως 9 και όταν ξεπερνάει το 5 ενδεικνύει μαγνητική καταιγίδα.

Κ-index της Γης

H κατηγορία 8 αντιστοιχεί σε καταιγίδα κατηγορίας G4 με βάση την κλίμακα της NOAA (Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού στο Διάστημα) για τις γεωμαγνητικές καταιγίδες. Η G-scale της NOAA έχει κλίμακα G0 εως G5.

Δραστηριότητα του Ήλιου
Οι καταιγίδες G4 χαρακτηρίζονται ως πολύ ισχυρές, είναι σχετικά σπάνιες και επηρρεάζουν ως εξής τα παρακάτω:
- Ενέργεια: πιθανές αστάθειες στην τροφοδότηση και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.
- Διαστημικές επιχειρήσεις: πιθανή επιφανειακή φόρτιση και απώλεια προσανατολισμού.
- Λοιπά: Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες μέχρι και HF συχνότητα, σέλας στις 45 μοίρες (τυπικά είναι πάνω από τις 60). 

Σημεία που επηρρεάζει η καταιγίδα.
Τα σχεδιαγράμματα είναι από μετρήσεις δορυφόρων της ΝΑSA που μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.solarham.com

Παραπάνω πληροφορίες για τις καταιγίδες στα αγγλικά εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/K-index
http://en.wikipedia.org/wiki/Geomagnetic_storm
http://www.swpc.noaa.gov/NOAAscales/

Ο Ήλιος "απειλεί" να πατήσει την σκανδάλη των πυρηνικών της Ρωσίας;;!

Mε έκτακτη αναφορά της η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ατομικής ενέργειας (FAAE), προειδοποίησε τις ρωσικές αρχές για να ξεκινήσουν επείγουσες προετοιμασίες για την προστασία των πυρηνικών της εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών της πυραύλων, προ του κινδύνου μιας ηλιακής έκρηξης η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές διακοπές ρεύματος έως και την πυροδότηση των ίδιων των πυρηνικών κεφαλών των πυραύλων!

Μάλιστα στην αναφορά γίνεται λόγος για την ηλιακή έκρηξη X1.9 που σημειώθηκε εχθές προερχόμενη από την ηλιακή κηλίδα "1302" –έτσι όπως έχει χαρτογραφηθεί στην επιφάνεια του Ήλιου- με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της Χιλής να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση λίγα λεπτά μετά την ηλιακή αυτή έξαρση.

Οι επιστήμονες της FAAE εκτιμούν πως αυτό που συνέβη στη Χιλή συνέβη και πριν μερικές ημέρες με το «blackout» στην Αριζόνα και την Νότια Καλιφόρνια στις 8 Σεπτεμβρίου

Ακόμη χειρότερα οι ηλιακή δραστηριότητα που βαίνει συνεχώς αυξανόμενη συνδέεται από τους Ρώσους επιστήμονες της FAAE με την έκρηξη στο γαλλικό πυρηνικό εργοστάσιο στις 12 Σεπτεμβρίου αλλά και στο πυρηνικό εργοστάσιο του Michigan στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top