Select Menu


Δυνατή έκρηξη έλαβε χώρο στην  μονάδα επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στη Μαρκούλ της νότιας Γαλλίας, λίγα χιλιόμετρα από τη μεσογειακή ακτή.



Πρόκειται για ένα κέντρο επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων που ανήκει στη Socodei, θυγατρική της εταιρείας ηλεκτρισμού της Γαλλίας, EDF.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ηλεκτρική κάμινο που χρησιμοποιείται για την μείωση του όγκου ραδιενεργών υπολειμμάτων προτού αυτά υποβληθούν σε περαιτέρω επεξεργασία αδρανοποίησης ή καταστροφής.

Τα υφάσματα υπόκεινται σε αποτέφρωση (γάντια, φόρμες εργασίες, μάσκες) ενώ τα μεταλλικά υλικά (αντλίες, ανοξείδωτα ή σιδερένια εργαλεία) σε τήξη.

Τη στιγμή της έκρηξης στην κάμινο υπήρχαν τέσσερις τόνοι ραδιενεργών υλικών χαμηλής ή πολύ χαμηλής περιεκτικότητας, της τάξης των 63.000 μπεκερέλ.

“Πρόκειται για πολύ χαμηλή ραδιενεργό δραστηριότητα παρασάγγες μικρότερη από εκείνη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα” δήλωσε ο διευθυντής τομέα Ασφαλείας του Ινστιτούτου Προστασίας από τη Ρδιενέργεια και Πυρηνικής Προστασίας, Thierry Charles και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας εκτός του κτηρίου.

Από την έκρηξη έχει χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, που βρέθηκε απανθρακωμένος, ενώ έχουν αναφερθεί τέσσερις τραυματίες -ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση- που μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top